Παρεμβάσεις Λαϊκής Συσπείρωσης για καταστροφές και επισκευή σχολικών κτηρίων

Τις θέσεις της όπως διατυπώθηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30 Νοεμβρίου αποσαφηνίζει με σχετική ανακοίνωση η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τη Δημοτική Αρχή αφορούσαν τόσο τις πρόσφατες καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα, όσο και την κατάσταση σχετικά με την επισκευή των σχολικών κτηρίων του νησιού.

Όπως αναφέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Κώστας Μαδυτινός και Αλέξανδρος Λιβαθυνόπουλος, για κανένα από τα δύο θέματα δεν έλαβαν ουσιαστικές απαντήσεις από το Δήμαρχο Λήμνου.

Στην ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι τονίζουν πως θα συνεχίσουν να μεταφέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού και τη σχολική κοινότητα, αλλά χρειάζεται και η αγωνιστική κινητοποίηση από τα σωματεία, τους φορείς, προκειμένου να πιέζονται οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές να προχωρούν στις λύσεις των προβλημάτων.

Για τις καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα

Στο δημοτικό Συμβούλιο της 30 του Νοέμβρη αναδείξαμε τις ευθύνες κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής για τις καταστροφές στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη Κάσπακα και στο λιμάνι της Μύρινας, που δεν οφείλονται αποκλειστικά στα «ακραία καιρικά φαινόμενα», αλλά στην έλλειψη υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και των ελλείψεων στην κατασκευή του προσήνεμου μόλου που δεν προστατεύει το λιμάνι της Μύρινας από τους δυτικούς ανέμους.

Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι η μελέτη για την κατασκευή του προσήνεμου μόλου προέβλεπε μήκος 100 μέτρα παραπάνω για την αποτελεσματική προστασία του λιμανιού από τους δυτικούς ανέμους, αλλά τότε αυτό εγκαταλείφθηκε λόγω μειωμένων κονδυλίων για το έργο!

 

Κύρια αιτία είναι η έλλειψη χρηματοδότησης για τέτοιου είδους έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας της λαϊκής οικογένειας, αφού λογαριάζονται ως κόστος για το κράτος των καπιταλιστών.

Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να μην αρκεστεί στο αίτημα για κήρυξη της Δημοτικής Ενότητας Μύρινας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αλλά να διαθέσει μηχανικούς για την καταγραφή των ζημιών άμεσα και να διεκδικήσει κονδύλια από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση όσων έχουν πληγεί από τις καταστροφές.

Στο παραπάνω αίτημα δεν πήραμε κάποια ουσιαστική απάντηση από το Δήμαρχο.

Για την επισκευή των σχολικών κτηρίων

Θέσαμε και πάλι το αίτημα για την αποκατάσταση του παλιού κτηρίου του Γυμνασίου της Μύρινας από τον σεισμό του 2014, που θα προσφέρει περισσότερες αίθουσες για να μην στριμώχνονται οι μαθητές σε 25άρια τμήματα εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, σε συνδυασμό βέβαια με τη διεκδίκηση περισσότερου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και το αίτημα για πρόσληψη σχολικών φυλάκων με βάση τα προγράμματα που υπάρχουν για τους Δήμους.

Επίσης τονίσαμε την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στον αύλειο χώρο του Λυκείου Μύρινας με τις συνεχείς παρατάσεις που δόθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωσή του έργου και ζητήσαμε την άμεση ολοκλήρωσή του σε περίοδο βέβαια που δεν λειτουργούν τα σχολεία.

Το έργο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στη διάρκεια των διακοπών του καλοκαιριού. (Την ημέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, 30 Νοεμβρίου 2021, έληγε και η δεύτερη παράταση χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο και δεν είχε έρθει κανένα θέμα για το τι θα γίνει με το έργο αυτό).

Αναδείξαμε τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για τη συνεχιζόμενη κοροϊδία σχετικά με την επισκευή της αίθουσας ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, αλλά και την επισκευή του κτηρίου του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας που σε κάθε βροχή πλημμυρίζει και ζητήσαμε να γίνουν οι επισκευές που θα έπρεπε να είχαν γίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο γίνεται συντομότερα και σε περίοδο που δεν λειτουργεί το σχολείο.

Για όλα τα παραπάνω, επίσης, δεν πήραμε ουσιαστικές απαντήσεις από τον Δήμαρχο.

Από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε να μεταφέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα ζητήματα και προβλήματα που μας μεταφέρουν οι κάτοικοι του νησιού, η σχολική κοινότητα, αλλά χρειάζεται και η αγωνιστική κινητοποίηση από τα σωματεία, τους φορείς, προκειμένου να πιέζονται οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές να προχωρούν στις λύσεις των προβλημάτων.

The post Παρεμβάσεις Λαϊκής Συσπείρωσης για καταστροφές και επισκευή σχολικών κτηρίων appeared first on Limnos X Press.

Το πρωτότυπο άρθρο https://limnosxpress.gr/2021/12/02/paremvaseis-laikis-syspeirosis-gia-katastrofes-kai-episkeyi-scholikon-ktirion/#utm_source=rss&utm_medium=rss ανήκει στο Λήμνος – Limnos X Press .

Στείλτε το σε φίλους σας: