Ξεκίνησαν τα ταχύρρυθμα σεμινάρια κατάρτισης μελισσοκόμων στη Λήμνο

Στη Λήμνο βρέθηκε στις 1 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα, Πανάγος Κουφέλος, προκειμένου να παραστεί στην έναρξη του ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης για μελισσοκόμους που διοργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα κατάρτισης μελισσοκόμων διαρκεί από την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου και στεγάζεται στην αίθουσα του Τμήματος Διατροφής και Τροφίμων.

Στην πρώτη ημέρα του σεμιναρίου το παρόν έδωσε και ο Έπαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Άγγελος Βλάττας Λαμπρινός.

Ο κ. Κουφέλος κατά την έναρξη του σεμιναρίου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη αποτελεί η διαμόρφωση συνθηκών ταχείας ανάπτυξης μιας ποιοτικά προσανατολισμένης, υψηλής προστιθέμενης αξίας, ισχυρής φήμης και αναγνωρισιμότητας της γεωργοκτηνοτροφίας και της αλιείας, της μελισσοκομίας και των λοιπών κλ άδων του Πρωτογενούς Τομέα.

Στόχος η παραγωγή προϊόντων που ταυτίζονται με τον τόπο μας και τις προοπτικές του και κατά συνέπεια η εξασφάλιση ικανοποιητικού εισοδήματος για τους κατοίκους των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στον κύκλο των αναγκαίων ενεργειών εντάσσεται και η επιμόρφωση των παραγωγών μας ισότιμα σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας. Η γνώση αποτελεί προϋπόθεση εξέλιξης, καινοτομίας και πρωταγωνιστής ανταγωνιστικότητας. Ζητούμενο, όλοι οι παραγωγοί μας να προπορεύονται της γνώσης διότι ο βαθμός εκπαίδευσης τους εκτός των άλλων  επηρεάζει τις πρακτικές που εφαρμόζουν και την υιοθέτηση νέων αγροπεριβαλλοντικών πολιτικών κάτι το οποίο έχουμε ανάγκη όλο και περισσότερο.

Η Λήμνος με την εξαιρετική μελισσοκομική χλωρίδα, με την αυστηρή επιστημονική επίβλεψη όλων των σταδίων της παραγωγής την οποία πραγματικά εφαρμόζουν όλοι οι μελισσοκόμοι του νησιού, το εξαιρετικής ποιότητας  και ιδιαίτερης γεύσης μέλι το οποίο παράγεται δικαιούται να ταξιδέψει στην παγκόσμια αγορά και να κατακτήσει πολλαπλά το καταναλωτικό κοινό κάθε χώρας, ενώ οι διακρίσεις και τα βραβεία είναι και θα παραμείνουν δεδομένα.

Επενδύουμε στην εκπαίδευση στον Πρωτογενή Τομέα, επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας, χτίζουμε δυνατό brand name για τα προϊόντα μας, συμβάλλουμε στην καθιέρωση της Ελληνικής διατροφής με τα μοναδικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τα οποία πιστοποιούνται πλέον με το σήμα της «Αγροταυτότητας».

Φροντίζουμε για την εξωστρέφεια και τη δυνατότητα δυναμικής παρουσίας σε νέες απαιτητικές πλέον αγορές. Έχοντας  όραμα και ισχυρή βούληση για να αναπτύξουμε στο Βόρειο Αιγαίο τον Πρωτογενή Τομέα, οικοδομούμε  την καινούρια ταυτότητα των παραγωγών μας με ισχυρή γνώση καινοτομία, αυτάρκεια».

 

Διαβάστε επίσης

Σεμινάρια Μελισσοκομίας Και Ελαιοκομίας Από Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

The post Ξεκίνησαν τα ταχύρρυθμα σεμινάρια κατάρτισης μελισσοκόμων στη Λήμνο appeared first on Limnos X Press.

Το πρωτότυπο άρθρο https://limnosxpress.gr/2021/12/02/xekinisan-ta-tachyrrythma-seminaria-katartisis-melissokomon-sti-limno/#utm_source=rss&utm_medium=rss ανήκει στο Λήμνος – Limnos X Press .

Στείλτε το σε φίλους σας: