Κοπή ετοιμόρροπου πεύκου στην Πλατεία Δημαρχείου πόλεως Σάμου στις 2/12

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου ενημερώνει τους δημότες ότι, με αφορμή τους ισχυρούς ανέμους και τις άσχημες καιρικές συνθήκες, και για λόγους ασφαλείας των διερχομένων, την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου θα κοπεί το πεύκο (pinus halepensis) που βρίσκεται στην πλατεία Δημαρχείου, σε εκτέλεση της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η κοπή του δέντρου αποφασίστηκε μετά από την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου.

Σύμφωνα με την αυτοψία γεωπόνου της υπηρεσίας, το δένδρο έχει πάρει κλίση μεγαλύτερη των 45 μοιρών, το βάρος του είναι άνισα κατανεμημένο προς τη μία μεριά και ενδέχεται όταν σπάσει να προκαλέσει ατυχήματα στους κατοίκους της περιοχής, στους περαστικούς και στους υπαλλήλους οι οποίοι εισέρχονται καθημερινά από το σημείο.

Μετά την κοπή του θα αντικατασταθεί με ένα υγιές πεύκο.

Ως εκ τούτου, ο δήμος ανατολικής Σάμου παρακαλεί τους πολίτες να μην παρκάρουν στην εν λόγω περιοχή την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, διότι θα πραγματοποιηθεί η κοπή του δέντρου με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η διέλευση πεζών και οχημάτων θα απαγορευτεί.

The post Κοπή ετοιμόρροπου πεύκου στην Πλατεία Δημαρχείου πόλεως Σάμου στις 2/12 appeared first on Samos Voice.

Το πρωτότυπο άρθρο https://samosvoice.gr/2021/11/29/kopi-pefkou-stin-plateia-dimarcheiou-tis-polis-tis-samou-stis-2-12/ ανήκει στο ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ – Samos Voice .

Στείλτε το σε φίλους σας: