Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων Κάσπακα και Αγίου Ιωάννη για τις καταστροφές

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν με ψήφισμα που εξέδωσαν το Κοινοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι του Κάσπακα και του Αγίου Ιωάννη, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τη βροχόπτωση της 28ης Νοεμβρίου, λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Ραγκαβά.

Όπως καταγγέλλουν, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας που έχουν πραγματοποιήσει, ο ελλιπής καθαρισμός του χειμάρρου αποτελεί τη βασική αιτία πίσω από τις καταστροφές σε οικίες, επιχειρήσεις και ζωικό κεφάλαιο.

Επιπλέον, εξακολουθούν να παραμένουν ακαθάριστα και τα υπόλοιπα ρέματα της περιοχής, ενώ ούτε για άλλα σημαντικά αιτήματα που αφορούν τις υποδομές στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη και στον Κάσπακα έχει δοθεί κάποια λύση.

Σημειώνεται πως το ψήφισμα των κατοίκων και του Προέδρου της Κοινότητας Κάσπακα, Χρήστου Σεϊτανίδη, έχει ως κύριους αποδέκτες τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τον Έπαρχο Λήμνου, καθώς πολλά από τα ζητήματα που τίθενται αποτελούν αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Παράλληλα, κοινοποιείται και στο Δήμαρχο Λήμνου, Δημήτρη Μαρινάκη.  

Ψήφισμα 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο, οι κάτοικοι του Κάσπακα και του οικισμού του Αγίου Ιωάννη, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τη βροχόπτωση της 28ης Νοεμβρίου 2021, εξαιτίας της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή ΡΑΓΚΑΒΑΣ και συγκεκριμένα του ελλιπούς καθαρισμού του χειμάρρου, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας του Κοινοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων, για τον έγκαιρο καθαρισμό του χειμάρρου σε όλο το μήκος του

Παράλληλα, παρά τις εκκλήσεις μας, εξακολουθούν να παραμένουν ακαθάριστα και τα άλλα ρέματα της περιοχής και έτσι διατηρείται πάντα ο κίνδυνος να έχουμε και άλλες καταστροφές στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη, στις κατοικίες και στα αγροκτήματα των κατοίκων του οικισμού, σε επόμενη βροχόπτωση

Επίσης, παραμένουν χωρίς ικανοποίηση και άλλα σημαντικά αιτήματα που αφορούν τις υποδομές στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη και στον Κάσπακα και που είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας

Με βάση τα παραπάνω, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεση αποκατάσταση όλων των καταστροφών που προκλήθηκαν από τη βροχόπτωση της 28ης Νοεμβρίου 2021 και αποζημίωση όλων των κατοίκων που επλήγησαν οι περιουσίες τους από τις καταστροφές αυτές. Πλήρη καθαρισμό, σε όλο το μήκος τους, του ΡΑΓΚΑΒΑ και όλων των ρεμάτων της περιοχής του Αγίου Ιωάννη.
  • Ολοκλήρωση της μελέτης για τη γέφυρα της περιοχής ΑΥΛΩΝΑΣ και χρηματοδότηση του έργου. Λόγω παλαιότητας η γέφυρα έχει υποστεί φθορές και κρίνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος υποχώρησης του οδοστρώματος και πρόκληση ατυχήματος για τα διερχόμενα οχήματα. Σας πληροφορούμε ότι η επικινδυνότητα της εν λόγω γέφυρας έχει διαπιστωθεί και από μηχανικούς της υπηρεσίας σας, μετά από αυτοψία που έγινε παλαιότερα
  • Τη δημοπράτηση για την επισκευή και πεζοδρόμηση του δρόμου Μύρινας Κάσπακα
  • Την επισκευή του δρόμου Κάσπακα Κορνού.
  • Την επικαιροποίηση και ολοκλήρωση της μελέτης για το φράγμα Κάσπακα, με χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου.

The post Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων Κάσπακα και Αγίου Ιωάννη για τις καταστροφές appeared first on Limnos X Press.

Το πρωτότυπο άρθρο https://limnosxpress.gr/2021/12/03/epistoli-diamartyrias-katoikon-kaspaka-kai-agioy-ioanni-gia-tis-katastrofes/#utm_source=rss&utm_medium=rss ανήκει στο Λήμνος – Limnos X Press .

Στείλτε το σε φίλους σας: