Τα άσχετα troll της ΝΔ ψευδολογούν κατά της Νοτοπούλου για τον όρο «Ξενοδοχία»….

Όταν είσαι άσχετος κι αμόρφωτος, αλλά και τεμπέλης, μερικές φορές την πατάς άσχημα κι ας έχεις το επίχρισμα και τη γυαλάδα ενημερωτικών site όπως το “liperal.gr”. Τα σαΐνια λοιπόν του liberal.gr «ξεφώνισαν» τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Νοτοπούλου, γιατί αναφερόμενη στα προβλήματα του τουρισμού σχολίασε πως «η Ξενοδοχία στη Θεσσαλονίκη αγωνία» και πως “χρειάζονται μέτρα στήριξης”.  

Όπως διαβάσαμε στο liberal.gr, και στο myportal.gr που αντέγραψε, (clopy paste το λένε ελληνικά), “πρόκειται για γραπτές ανακοινώσεις που ενδεχομένως κινούνται στη λογική της δημιουργίας λέξεων και ορισμών κατά το δοκούν στην γλωσσοπλαστική λογική των νεωτερισμών. Σε κάθε περίπτωση πάντως η… Ξενοδοχία ως έννοια μάλλον δεν υφίσταται σίγουρα πάντως δεν σχετικά ως ορισμός όπως για παράδειγμα η… φανοποιεία!”.

Κι όμως άσχετα troll της ΝΔ, η λέξη «ξενοδοχία» υπάρχει και χρησιμοποιείται. Σύμφωνα με το ετυμολογικό λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτης, στην ανάλυση της λέξης «ξενοδόχος» και «ξενοδοχείο», αναφέρεται πως «ξενοδοχία ήταν η υποδοχή και φιλοξενία των ξένων. Ο Μάξιμος ο Ομολογητής (7ος αι.) γράφει: νηστεία και άγρυπνία, προσευχή και ψαλμωδία, έλεημοαύνη και ξενοδοχία φύσει καλά έργα είσίν».

Επίσης, στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών, έχει καταγραφεί διδακτορική διατριβή με τίτλο, «Η ξενοδοχία στο Βυζάντιο». Συγγραφέας είναι η Στυλιανή Σταβέλα. Την κατέθεσε το 1998, στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Τομέας Αρχαίας και Μεσαιωνικής Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η ξενοδοχία όμως είναι και μία ολόκληρη κατηγορία στο site Μουσείο Τουρισμού, δηλαδή στο  «https://tourismmuseum.gr/», το οποίο έχουν δημιουργήσει γυναίκες επαγγελματίες του κλάδου. Μάλιστα στην κατηγορία, «Ελληνική Ξενοδοχεία», υπάρχει και σχετικό άρθρο με τίτλο «Ξενοδοχία: «Η Τέχνη του δίδειν έναντι χρημάτων καλόν γεύμα, καλήν κατοικίαν, καλήν τροφήν και καθαρά κλινοσκεπάσματα».

Κι αυτά τα βρήκαμε με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, αλλά κι ανοίγοντας τον Μπαμπινιώτη. Υφίσταται λοιπόν η λέξη ξενοδοχία και τα πληρωμένα troll έχουν εκτεθεί για μία ακόμα φορά με την σαχλαμαροποιεία τους, που κατά το «φανοποιεία», πρέπει να υπάρχει…   

Διότι άλλο η πολιτική κριτική κι άλλο η ψευδολογία και η σκόπιμη κατασκευή fake news…

VIRUS

The post Τα άσχετα troll της ΝΔ ψευδολογούν κατά της Νοτοπούλου για τον όρο «Ξενοδοχία»…. appeared first on dailythess | Ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.dailythess.gr/ta-ascheta-troll-tis-nd-psevdologoun-kata-tis-notopoulou-gia-ton-oro-xenodochia/ ανήκει στο Θεσσαλονίκη – dailythess | Ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη .

Στείλτε το σε φίλους σας: