Συγκέντρωση ενώσεων γονέων και κηδεμόνων ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων

Κάλεσμα σε ενώσεις και συλλόγους γονέων για συμμετοχή σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, Δευτέρα 13/12/2021 στις 14.30 έξω από την την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή τις γενικευμένες συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία.

Η Ομοσπονδία αναφέρει:

«Σαν να μην μας έφταναν όλα τα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εμείς οι γονείς με την πανδημία και την κατάσταση που επικρατεί μέσα στα σχολεία μας, η κυβέρνηση προχωρά με μια ακόμα απόφαση της σε γενικευμένες συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, προκειμένου να «κουκουλώσει» και να «εξαφανίσει» τα κενά εκπαιδευτικών.

Με την απόφαση της αυτή ξεσηκώνει κύμα αντιδράσεων σε όλους τους συλλόγους αλλά και στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η πρωτοφανής επιχείρηση που έχει στηθεί τις τελευταίο διάστημα από το Υπουργείο παιδείας στα σχολεία της περιοχής μας, με συγχωνεύσεις εκατοντάδων τμημάτων πολλαπλασιάζει την έτσι και αλλιώς εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέσα στο σχολείο.

Με τις συγχωνεύσεις δημιουργούνται τμήματα των 25 έως 28 μαθητών, την ώρα που η πανδημία επιβάλλει αραίωση των μαθητών στις τάξεις, τόσο για λόγους ασφάλειας όσο και για ουσιαστικότερη επαφή εκπαιδευτικού – μαθητή και κάλυψη των τεράστιων κενών που δημιούργησε το προηγούμενο κλείσιμο των σχολείων.

Όλοι εμείς οι γονείς,

που ζούμε με το άγχος της επιβίωσης και βλέπουμε τα παιδιά μας από την πιο τρυφερή ηλικία να καταδικάζονται στην ημιμάθεια, την εντατικοποίηση, τον αποκλεισμό και τα υλικά για το μέλλον τους να είναι μόνο ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια και αδιέξοδα, που έχουμε χορτάσει μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, πρέπει να οργανώσουμε την αντίστασή μας. Δεν έχουμε περιθώρια καθυστέρησης. Κάθε Δ.Σ. Συλλόγου να πάρει απόφαση αντίθεσης, διεκδίκησης και αγώνα ενάντια σε κάθε συγχώνευση.
Οι γονείς δεν θα κάτσουμε με «σταυρωμένα τα χέρια»
Απαιτούμε:
• Καμία σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων.
• Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.
• 15 μαθητές ανά τμήμα.
• Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και σχολείων και αξιοποίηση των οικοπέδων που προορίζονται για ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων.
• Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των οξυμένων άμεσων αναγκών των σχολείων.
• Κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή αλλά και εποπτικά μέσα για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
• Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, για όλα τα παιδιά».

Το άρθρο Συγκέντρωση ενώσεων γονέων και κηδεμόνων ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων εμφανίστηκε πρώτα στο AlterThess.gr – Όλες οι Ειδήσεις από την άλλη Θεσσαλονίκη.

Το πρωτότυπο άρθρο https://alterthess.gr/sygkentrosi-enoseon-goneon-kai-kidemonon-enantia-stis-sygchoneyseis-tmimaton/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sygkentrosi-enoseon-goneon-kai-kidemonon-enantia-stis-sygchoneyseis-tmimaton ανήκει στο Θεσσαλονίκη – AlterThess.gr – Όλες οι Ειδήσεις από την άλλη Θεσσαλονίκη .

Στείλτε το σε φίλους σας: