Πορεία γειτονιάς για το άνοιγμα του «Λοιμωδών» και νέες δράσεις την ερχόμενη εβδομάδα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πορεία στην γειτονιά της Τούμπας για το άνοιγμα του νοσοκομείου «Λοιμωδών». Δεκάδες υγειονομικοί και κάτοικοι της περιοχής, μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας ενώ αργότερα με διαδήλωση μέσω της Λαμπράκη κατέληξαν στο κλειστό νοσοκομείο όπου πραγματοποίησαν μαζική συνέλευση αποφασίζοντας νέες δράσεις για τις επόμενες μέρες.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως «Ν’ ανοίξει τώρα το Λοιμωδών, μαζικές προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών», «Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο», «Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για το ΝΑΤΟ και την αστυνομία».

Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 19.00 στην ΕΔΟθ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εργατικά σωματεία της πόλης για το ζήτημα των κλειστών νοσοκομείων αλλά και της κατάστασης του ΕΣΥ, ενώ για το ερχόμενο Σάββατο στις 11.00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.

 

Το άρθρο Πορεία γειτονιάς για το άνοιγμα του «Λοιμωδών» και νέες δράσεις την ερχόμενη εβδομάδα εμφανίστηκε πρώτα στο AlterThess.gr – Όλες οι Ειδήσεις από την άλλη Θεσσαλονίκη.

Το πρωτότυπο άρθρο https://alterthess.gr/poreia-geitonias-gia-to-anoigma-toy-loimodon-kai-nees-draseis-tin-erchomeni-evdomada/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=poreia-geitonias-gia-to-anoigma-toy-loimodon-kai-nees-draseis-tin-erchomeni-evdomada ανήκει στο Θεσσαλονίκη – AlterThess.gr – Όλες οι Ειδήσεις από την άλλη Θεσσαλονίκη .

Στείλτε το σε φίλους σας: