Θεσσαλονίκη: Νέα ατυχήματα διανομέων – Έπεσε στις ράγες τρένου ο πρώτος, ο δεύτερος έσπασε πλευρά και χέρι

Δύο νέα ατυχήματα επαγγελματιών διανομέων (ντελίβερι) σημειώθηκαν τις τελευταίες 48ωρες στην Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων το πρώτο ατύχημα έγινε την Παρασκευή στην Δυτική Θεσσαλονίκη «που συνάδελφος διανομέας στης Wolt κλείστηκε από αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να πέσει στην ράγες τρένου με το μηχανάκι αλλά ευτυχώς ο συνάδελφος είναι καλά στην υγεία του».

Χθες το βράδυ στην περιοχή της Καμάρας «συνάδελφός διανομέας της e food που εργαζόταν κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, χτύπησε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά και χέρι. Το ΣΕΤΕΠΕ που ήταν παρόν στο σημείο του ατυχήματος καταγγέλλει το γεγονός. Το ατύχημα συνέβη αφού είχε προηγηθεί δυνατή βροχή, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να είναι ιδιαίτερα ολισθηρό» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Αυτό το γεγονός από μόνο του μας αποδεικνύει για ακόμα μια φόρα πόσο ευάλωτη είναι η ειδικότητα του διανομέα στις καιρικές συνθήκες. Ενώ οι κρατικοί φορείς γνώριζαν την πρόγνωση για ισχυρή κακοκαιρία και επιδείνωση του καιρού δεν  απαγόρευσαν την διανομή. Όλα αυτά καταλήγουν ότι το πάγιο αίτημα μας για ΒΑΕ, για μέτρα ατομικής προστασίας των διανομέων με ευθύνη της εργοδοσίας είναι επίκαιρο και αναγκαίο όσο πότε. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των διανομέων, τα ατυχήματα θα συνεχίσουν να είναι καθημερινότητα, θα συνεχίσουμε να μετράμε σακατεμένους συναδέλφους ή ακόμα χειρότερα να τους θρηνούμε» προσθέτει ο ΣΕΤΕΠΕ μεταξύ άλλων.

Τέλος κάνουν κάλεσμα για το μεγάλο συλλαλητήριο της Πέμπτης κατά του προϋπολογισμού.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.thessnews.gr/thessaloniki/thessaloniki-nea-atychimata-dianomeon-epese-stis-rages-trenou-o-protos-o-defteros-espase-plevra-kai-cheri/ ανήκει στο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ThessNews .

Στείλτε το σε φίλους σας: