Θεσσαλονίκη: Μήνυση από Μιχαηλίδου μετά τον θάνατο του 25χρονου στο κέντρο πρόνοιας

Μετά την αποτρόπαια υπόθεση θανατηφόρου ξυλοδαρμού σε βάρος 25χρονου, στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης, «Ο Άγιος Δημήτριος», το βράδυ της Κυριακής, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Συγκεκριμένα η κ.Μιχαηλίδου, θα μεταβεί αύριο στις 13.00, στον Άρειο Πάγο, όπου θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Αντιεισαγγελέα Ανηλίκων, για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου με αφορμή το θάνατο του 25χρονου, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί βία υπό συνθήκες που προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Η υφυπουργός, με τη μηνυτήρια αναφορά της, θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής, καθώς και τη διενέργεια έρευνας σχετικά με το εάν στην εν λόγω δομή συντελέστηκαν έτερες πράξεις κακοποίησης του 25χρονου ή και τυχόν άλλων φιλοξενουμένων και να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος, ύστερα από ξυλοδαρμό μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Κατά τη διαδικασία του εξιτηρίου εμφάνισε επιπλοκές και κατέληξε.

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλική Νάκου, διέταξε από τη Δευτέρα τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη.

Η σορός του 25χρονου μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία του ΑΠΘ για τη διενέργεια νεκροτομής.

The post Θεσσαλονίκη: Μήνυση από Μιχαηλίδου μετά τον θάνατο του 25χρονου στο κέντρο πρόνοιας appeared first on .

Το πρωτότυπο άρθρο https://thesstoday.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5/ ανήκει στο Θεσσαλονίκη .

Στείλτε το σε φίλους σας: