Θεσσαλονίκη: Κρούσματα VS ΑΠΘ σημειώσατε… διπλό – Σε χαμηλά επίπεδα τα ποσοστά (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Σημαντική μείωση παρουσίασε την εβδομάδα 22 – 28 Νοεμβρίου ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων σε όλες τις κατηγορίες (φοιτητές, προσωπικό) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το ThessToday.gr παρουσιάζει τον πίνακα με τα στοιχεία μολύνσεων του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς έως και σήμερα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Σχεδόν δύο μήνες μετά την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία η Υγειονομική Επιτροπή του ΑΠΘ κατέγραψε μέχρι και σήμερα συνολικά 952 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, επί συνόλου 51.577 ενεργών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, 2.291 μελών Διδακτικού και λοιπού προσωπικού (ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΠ) και 237 μελών Διοικητικού προσωπικού των Τμημάτων.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανά κατηγορία από την έναρξη των μαθημάτων (11/10/2021) κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα -λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-, αντιστοιχώντας σε 1.73% (φοιτητές), 2.24% (Διδακτικό και λοιπό προσωπικό) και 4.22% (Διοικητικό προσωπικό τμημάτων) του συνολικού πληθυσμού της κάθε κατηγορίας. O αριθμός κρουσμάτων ανά τμήμα την τελευταία εβδομάδα κυμαίνεται από 0 έως 11 φοιτητές/τριες, με τον μέσο όρο ανά τμήμα να είναι 3.8 άτομα.

Συγκεκριμένα, οι διακυμάνσεις της επιδημιολογικής κατάστασης του ΑΠΘ διαμορφώνονται ως εξής:

  • Από 11 έως – 31 Οκτωβρίου εντοπίστηκαν συνολικά 228 κρούσματα
  • Από 1 έως 7 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν συνολικά 184 κρούσματα
  • Από 8 έως 14 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν συνολικά 194 κρούσματα
  • Από 15 έως 21 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν συνολικά 187 κρούσματα
  • Από 22 έως 22 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν  συνολικά 159 κρούσματα.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΘ τα κρούσματα αυτά δεν συνοδεύτηκαν με διάδοση-εξάπλωση στα ακροατήρια των μαθημάτων και στο προσωπικό του Ιδρύματος, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις η μετάδοση του ιού έγινε εκτός χώρων του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Τα ποσοστά ανά εβδομάδα εξακολουθούν να μην εμπνέουν ανησυχία στις πρυτανικές αρχές, καθώς όπως υποστηρίζουν ο χαμηλός αυτός αριθμός κρουσμάτων και η αποφυγή συρροής μολύνσεων στους χώρους του ΑΠΘ επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έλαβε το Ίδρυμα με την αξιοποίηση των υγειονομικών ελεγκτών, τη χρήση συσκευών καθαρισμού αέρα και υγειονομικού υλικού, σε συνδυασμό με το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού και την πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

 

The post Θεσσαλονίκη: Κρούσματα VS ΑΠΘ σημειώσατε… διπλό – Σε χαμηλά επίπεδα τα ποσοστά (ΠΙΝΑΚΑΣ) appeared first on .

Το πρωτότυπο άρθρο https://thesstoday.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-vs-%CE%B1%CF%80%CE%B8-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B1%CF%84/ ανήκει στο Θεσσαλονίκη .

Στείλτε το σε φίλους σας: