Θεσσαλονίκη: Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Έκτακτη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις συνθήκες και την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, λόγω της έξαρσης του πανδημικού κύματος.

Η κα Γκάγκα βρέθηκε σε όλα τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, και συζήτησε με στελέχη των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών όλα τα θέματα λειτουργίας των κλινικών.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε τη νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) για περιστατικά Covid-19, μαζί με τον υπεύθυνο της Μονάδας, αναπληρωτή Καθηγητή Συμεών Μεταλλίδη, ενώ επιτήρησε και τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), κατά τη γενική εφημερία του νοσοκομείου.

Η κα Γκάγκα τόνισε ότι παρά την πίεση, το σύστημα αντέχει χάρη στους ανθρώπους του, οι οποίοι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια εργάζονται ασταμάτητα για την καλύτερη δυνατή φροντίδα όλων των ασθενών.

«Ο καλύτερος τρόπος για να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους είναι ο καθένας από εμάς να τηρεί τα μέτρα και να εμβολιαστεί, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ανάσχεση του νέου πανδημικού κύματος», τόνισε.

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου», που έχει νοσηλεύσει μέχρι σήμερα πάνω από 3.000 ασθενείς με Covid-19, η Αναπληρώτρια Υπουργός εξήρε τη «σημαντική δουλειά που κάνει όλο το προσωπικό όχι μόνο για τα περιστατικά covid, αλλά για όλους τους ασθενείς, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο, η κα Γκάγκα αναφέρθηκε ειδικά στη σημασία της συνέχισης των εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως οι μεταμοσχεύσεις, καθώς και η φροντίδα των εγκύων που προσβάλλονται από τη νόσο Covid-19.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία ο εμβολιασμός των εγκύων, ο οποίος είναι ασφαλής σε κάθε τρίμηνο της κύησης και αποτρέπει τον κίνδυνο τόσο για τις ίδιες τις γυναίκες όσο και για τα μωρά τους».

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», που βρισκόταν σε εφημερία, η Αν. Υπουργός επισκέφθηκε τα ΤΕΠ και συμμετείχε σε σύσκεψη με τη Διοίκηση, τους Διευθυντές των Κλινικών Covid-19, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά και τους εκπροσώπους των ιατρικών ειδικοτήτων που εμπλέκονται στη διαχείριση περιστατικών Covid.

Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα λειτουργίας του νοσοκομείου, τονίστηκε για μια ακόμη φορά η σημασία του εμβολιασμού για την προστασία όλων των πολιτών και δόθηκε ιδιαίτερη  έμφαση στην εξυπηρέτηση των non-covid  ασθενών

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.thessnews.gr/thessaloniki/thessaloniki-i-anaplirotria-ypourgos-ygeias-mina-gkagka-sta-nosokomeia-tis-thessalonikis/ ανήκει στο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ThessNews .

Στείλτε το σε φίλους σας: