Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν τρύπες στη Νέα Παραλία από τα κύματα -Καΐκι «πνίγηκε» από σκουπίδια (ΦΩΤΟ)

Επικίνδυνες τρύπες και λακκούβες δημιούργησαν τα κύματα από τον χθεσινό, δυνατό άνεμο που «ξέβρασε» τη θάλασσα του Θερμαϊκού στο οδόστρωμα της Νέας Παραλίας, στη Θεσσαλονίκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Η στάθμη στα νερά του Θερμαϊκού ανέβηκε επικίνδυνα από τα υψηλά μποφόρ και οι εικόνες που καταγράφηκαν στη Νέα Παραλία εγκυμονούν κινδύνους για νέα ατυχήματα: μεγάλες τρύπες, νεροφαγώματα και ελαφριές υποχωρήσεις οδοστρωμάτων συνθέτουν το τοπίο που διαμορφώθηκε από τη χθεσινή επέλαση του Βαρδάρη.

Στο υπαίθριο πάρκινγκ στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής τα μανιασμένα κύματα «χτύπησαν» το οδόστρωμα, με συνέπεια να υποχωρήσει και να δημιουργηθεί μια μεγάλη τρύπα, σε ένα σημείο το οποίο καθημερινά διασχίζουν δεκάδες περιπατητές και οχήματα.

Ο κίνδυνος εντείνεται λίγα μέτρα παραδίπλα, όπου επίσης από τη διάβρωση έχουν προκληθεί φθορές στο οδόστρωμα, ενώ αποκρουστικό είναι το θέαμα και στη μοναδική φυσική ακτή της Θεσσαλονίκης, η οποία βρίσκεται στην ανατολική προκυμαία του Θερμαϊκού. Ο δυνατός άνεμος –όπως στο ύψος της Λεωφόρου Νίκης, στην Κρήνη και στη Μηχανιώνα- «ξέβρασε» μεγάλο όγκο σκουπιδιών με συνέπεια να σχηματιστεί ένα βουνό από καλαμιές, φύκια και λάσπη. Μάλιστα, ένα από τα καΐκια στο μικρό λιμανάκι καλύφθηκε από τα σκουπίδια, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της ακτής.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά όπου στο συγκεκριμένο τετράγωνο το οποίο εκτείνεται στο -ομολογουμένως εντυπωσιακό- Μέγαρο Μουσικής καταγράφονται φθορές και ζημιές στο πλακόστρωτο από την επέλαση κακοκαιρίας. Το «βομβαρδισμένο» τοπίο έχει δείξει και στο παρελθόν το ThessToday.gr, για μια περιοχή που ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης και μπορεί μεν να έχουν εξαγγελθεί αναπλάσεις, ωστόσο οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι εδώ και χρόνια παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

The post Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν τρύπες στη Νέα Παραλία από τα κύματα -Καΐκι «πνίγηκε» από σκουπίδια (ΦΩΤΟ) appeared first on .

Το πρωτότυπο άρθρο https://thesstoday.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BE%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CF%81%CF%8D%CF%80%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%80%CE%B1/ ανήκει στο Θεσσαλονίκη .

Στείλτε το σε φίλους σας: