Επισκέφθηκε το «Παπαγεωργίου» η Μίνα Γκάγκα – Τα θέματα που συζητήθηκαν

Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου επισκέφθηκε χθες (30/11) η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Δημήτρη Μπογιατζίδη, την Πρόεδρο του Οργανισμού Διαχείρισης της Ποιότητας στην Υγεία Ανδριανή Φανού και την επικεφαλής του ΕΚΑΒ/ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος Τζίνα Λεπτοκαρίδου-Λακασά, η κ. Γκάγκα συμμετείχε σε σύσκεψη με τη Διοίκηση, τους Διευθυντές των Κλινικών Covid-19, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά και τους εκπροσώπους των ιατρικών ειδικοτήτων οι οποίοι εμπλέκονται στη διαχείριση περιστατικών Covid-19, όπως λοιμωξιολόγους, αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους και παθολόγους.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας για μια ακόμη φορά εξήρε τη σημασία του εμβολιασμού, τονίζοντας ότι η αύξηση των εμβολιασμένων πολιτών θα συμβάλει στην ανακοπή της πορείας της πανδημίας.

 

Αγώνας… για εμβολιασμούς

 

Στη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι η επιβάρυνση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπως και άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού των πολιτών, με συνέπεια οι αριθμοί στις νοσηλείες να είναι αμείλικτοι παρόλο που ακόμη δεν επήλθε η κορύφωση του κύματος.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Μιχάλης Καραβιώτης τόνισε ότι συνεχίζεται αδιαλείπτως η συμβολή του Νοσοκομείου στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο κατά της Covid-19 «Επιχείρηση Ελευθερία». Το Εμβολιαστικό Κέντρο εξυπηρετεί καθημερινά 250 πολίτες, διαθέτει τρεις εμβολιαστικές γραμμές και σύντομα αναμένεται να ανοίξει άλλη μια. Παράλληλα, περιέγραψε πώς το Νοσοκομείο προσπαθεί καθημερινά να δίνει τον καλύτερό του εαυτό με όσες δυνάμεις διαθέτει. Ειδικά όσον αφορά τους ασθενείς οι οποίοι χρήζουν εντατικής νοσηλείας, ανέφερε ότι το Νοσοκομείο έχει επεκτείνει τη δυναμικότητά του, αξιοποιώντας πλήρως εκτός από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Η ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό κατά την πανδημία έχει μεν βελτιώσει τις δυνατότητές του ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες, ωστόσο η αναπλήρωση του αποχωρήσαντος προσωπικού γίνεται με δυσκολίες και για την επίλυση του προβλήματος χρειάζεται η συνδρομή του Υπουργείου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης.

Την υποδειγματική συνεργασία Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και ΕΚΑΒ/ΕΚΕΠΥ τόνισε η κ. Λεπτοκαρίδου-Λακασά. Όπως σημείωσε, από την έναρξη της πανδημίας, το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου δεχόταν και δέχεται το μεγάλο «βάρος» της νοσηλείας περιστατικών από την περιφέρεια, για το λόγο αυτό δόθηκε και δίνεται έμφαση στη στήριξή του και από άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Μετά τη σύσκεψη, η κ. Γκάγκα πραγματοποίησε αυτοψία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, καθώς το Νοσοκομείο βρίσκεται σε εφημερία.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.thessnews.gr/thessaloniki/episkefthike-to-papageorgiou-i-mina-gkagka-ta-themata-pou-syzitithikan/ ανήκει στο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ThessNews .

Στείλτε το σε φίλους σας: