Ψηφιοποιούνται τα κοιμητήρια

Προχωρά, χωρίς καθυστερήσεις η ψηφιοποίηση των δυο μεγάλων κοιμητηρίων του Δήμου Τρικκαίων, σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί.

«Τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί» ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Γιάννης Οικονόμου.

Στόχος της δημοτικής Αρχής με την ψηφιοποίηση του α’ και β’ νεκροταφείου είναι να γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία η καταγραφή των ταφικών μνημείων και η αναζήτηση τους από τους συγγενείς των αποθανόντων.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου «Θα γίνει ηλεκτρονική αποτύπωση των νεκροταφείων. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή στο α’ νεκροταφείο υπάρχουν  5.000 τάφοι.  Οπότε, με την ψηφιοποίηση των κοιμητηρίων θα ξέρουμε ακριβώς τον αριθμό, ενώ θα αφήσουμε πίσω μας την χειρόγραφη καταγραφή».

Παράλληλα, είναι στην διαδικασία της ολοκλήρωσης ο  νέος κανονισμός για τα κοιμητήρια (σ.σ. η διαχείριση τους πέρασε στην Αντιδημαρχία Πρασίνου), ενώ θα γίνουν αναπλάσεις για την καλαισθησία του χώρου.

«Φανταστείτε ότι στον παλιό κανονισμό, τα ποσά που θα πρέπει να καταβάλλονται και τα πρόστιμα είναι σε δραχμές» υπογράμμισε ο  κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι ο νέος κανονισμός θα απαντά στις ανάγκες της εποχής.

Έκκληση για εκταφές

Εν τω μεταξύ, με το πρόβλημα της χωρητικότητας στα κοιμητήρια της πόλης να παραμένει, η δημοτική Αρχή Τρικκαίων αναζητεί λύσεις που θα βάλουν τέλος, μια και καλή στο μείζον αυτό ζήτημα.

Ο κ. Οικονόμου απηύθυνε έκκληση στους συγγενείς που ακόμα δεν ανταποκρίθηκαν στις οχλήσεις του Δήμου για εκταφές, εφόσον έχει παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος.

«Δε θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο των προστίμων και των αυτεπάγγελτων εκταφών» τόνισε με έμφαση ο κ. Οικονόμου.

Ενώ, ζήτησε από τους ενοικιαστές των οικογενειακών ταφικών μνημείων να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις , διότι αρκετοί παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.

Παράλληλα, αναζητείται χώρος – η περιοχή των Ρογγίων αποκλείστηκε- για τη δημιουργία ενός μεγάλου κοιμητηρίου που θα λύσει το πρόβλημα χωρητικότητας των κοιμητηρίων.

«Μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε εξελίξεις για τον χώρο» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Το πρωτότυπο άρθρο https://proinoslogosnews.gr/%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1/ ανήκει στο ΤΟΠΙΚΑ – Πρωινός Λόγος, .

Στείλτε το σε φίλους σας: