Ο Βόλος υποδέχεται την Παναγία Ξενιά και την Αγία Ζώνη της Παναγίας

«Ξεχωριστή τιμή και ευλογία συνιστά για την πόλη μας η έλευση και ολιγοήμερη παραμονή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου της Προστάτιδος και Εφόρου της Τοπικής Εκκλησίας της Δημητριάδος Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ξενιάς και της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ι.Μ.Δ..

Όπως τονίζεται, «τα πανσεβάσμια ιερά Κειμήλια θα μεταφέρει στον Μητροπολιτικό μας Ναό η Ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Νυμφοδώρα, σήμερα Παρασκευή 3/12, στις 6.00 μ.μ. και θα τα υποδεχτεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού. Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ στις 8.30 μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

Η έλευση των ιερών κειμηλίων εντάσσεται στο επταήμερο (1-7/12) πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου μας Αγίου Νικολάου και θα παραμείνουν προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό μέχρι την Τρίτη 7/12. Ολόκληρο το πρόγραμμα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr»

The post Ο Βόλος υποδέχεται την Παναγία Ξενιά και την Αγία Ζώνη της Παναγίας appeared first on Magnesia News.

Το πρωτότυπο άρθρο https://magnesianews.gr/volos/o-volos-ypodechetai-tin-panagia-xenia-kai-tin-agia-zoni-tis-panagias-2.html ανήκει στο ΒΟΛΟΣ – Magnesia News .

Στείλτε το σε φίλους σας: