Ουσιαστικά μέτρα για την πανδημία

Σε ακόμα μια κινητοποίηση προχωρούν αύριο Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου οι Τρικαλινοί καθηγητές, διεκδικώντας ουσιαστικότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κινητοποίηση θα γίνει στις 2 το μεσημέρι στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων με την τοπική ΕΛΜΕ να σημειώνει «τρεις  μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων και την πανδημία να καλπάζει, το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι δεν έχει διδαχθεί τίποτα από τα τελευταία δύο χρόνια πανδημίας και κλειστών σχολείων, με αποτέλεσμα το μοναδικό όπλο για την ασφαλή επαναλειτουργία τους, να παραμένει το εμβόλιο και η περίφημη «ατομική ευθύνη» της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Και προσθέτει, μεταξύ των άλλων σε σχετική ανακοίνωση « μέχρι σήμερα η αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με την παντελή έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας τους, δείχνει το ανάλγητο πρόσωπο της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Υπουργείου Παιδείας! Το οξύμωρο μάλιστα είναι ότι, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα για τους λοιπούς/ες δημόσιους υπαλλήλους και για τους μαθητές/τριες με υποκείμενα νοσήματα,  για τους/τις εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες υπάρχει πλήρης αδιαφορία!».

Ουσιαστικός υγειονομικός έλεγχος

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν την μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα. Ουσιαστική μέριμνα για την εύρεση χώρων που θα λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, μαζικό και προσβάσιμο για όλους εμβολιασμό, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρχει ουσιαστικός υγειονομικός έλεγχος και παράλληλα υγειονομική επιτήρηση των σχολικών μονάδων, μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές και αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές. Παράλληλη στήριξη για όλους τους μαθητές που αποδεδειγμένα τη χρειάζονται. Αυξημένη χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ)».

Επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με μέτρα μείωσης της πληρότητας των μέσων μεταφοράς, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και την άμεση  λήψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών – παιδαγωγικών μέτρων για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση, με παράλληλο περιορισμό της ύλης των μαθημάτων ώστε να καταστεί δυνατή η κάλυψη όλων των μαθησιακών «κενών».

Το πρωτότυπο άρθρο https://proinoslogosnews.gr/%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%B1/ ανήκει στο ΤΟΠΙΚΑ – Πρωινός Λόγος, .

Στείλτε το σε φίλους σας: