Οι τρικαλινοί γιατροί θέλουν Μύλο των Ξωτικών μόνο για εμβολιασμένους

Ο Μύλος των Ξωτικών είναι έτοιμος, μετά από απουσία ενός έτους, να ανοίξει τις πύλες του. Η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή γίνεται στα Τρίκαλα, αλλά στην εποχή της πανδημίας είναι σαφές ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για την υγειονομική επίπτωση.

Όπως είναι λογικό αυτό απασχόλησε και τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, όπου έβγαλε ανακοίνωση και πήρε θέση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Θυμίζει ότι την ευθύνη για την πραγματοποίηση του Μύλου των Ξωτικών έχει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, αλλά την ίδια στιγμή τοποθετείται υγειονομικά.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από την ανακοίνωση είναι ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων λέει ναι στην διεξαγωγή του Μύλου των Ξωτικών, αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις.

Όπως και να έχει και οι γιατροί των Τρικάλων κατανοούν την βαρύτητα που έχει η διεξαγωγή του Μύλου των Ξωτικών για την οικονομία –και όχι μόνο – της πόλης, αλλά θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή.

Η επίσημη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων

Συνεδρίασε εκτάκτως διαδικτυακά το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων με μοναδικό θέμα ‘’ο Μύλος των ξωτικών και η θέση του Ι.Σ.Τ’’.

Αφού έλαβε υπ’όψιν του ότι:

α) Η αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Υγείας εισηγήθηκε όρους και προϋποθέσεις για τη λειτουργία των θεματικών πάρκων με έκδοση σχετικής ΚΥΑ.

β) Η δημόσια δήλωση του Δημάρχου ότι η διοργάνωση του Μύλου των Ξωτικών θα γίνει οπωσδήποτε.

Μετά από διεξοδική συζήτηση το Δ.Σ ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων ως επίσημος σύμβουλος της Πολιτείας για θέματα Δημόσιας Υγείας εισηγείται τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία του θεματικού πάρκου, το οποίο αποτελεί θεσμό για το Νομό μας, και πρέπει να διασφαλίσουμε  ότι θα υπάρξουν οι κανόνες εκείνοι που θα προκαλέσουν την μικρότερη επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας .

Δηλαδή:

1.Η είσοδος θα είναι μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες των τελευταίων 6 μηνών.

2.Το σύνολο των εργαζομένων πρέπει απαραίτητα να είναι εμβολιασμένο ή νοσήσαντες των τελευταίων 6 μηνών.

3.Η είσοδος στο πάρκο θα γίνεται με συνεχή και συστηματικό έλεγχο από την ΕΛ.ΑΣ και την Δημοτική Αστυνομία.

  1. Η παρουσία των παιδιών θα γίνεται με αρνητικό self-test ή rapid-test  με ισχύ 48 ωρών.
  2. Οι χώροι του πάρκου θα είναι μόνο εξωτερικοί, απαγορευομένων των κλειστών αιθουσών.
  3. Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική.
  4. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα είναι στο χώρο για έλεγχο rapid-test.
  5. Να γίνει εκτεταμένη καμπάνια για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και σύνθημα

« Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ»

Η απόφαση για την λειτουργία του πάρκου εναπόκειται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο ρόλος του  Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων είναι συμβουλευτικός.

ο Πρόεδρος                            ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Κλ. Πέτρου                Σάββας Χρ. Ερωτοκρίτου

Ρευματολόγος                                       Παιδίατρος

Το πρωτότυπο άρθρο https://proinoslogosnews.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD/ ανήκει στο ΤΟΠΙΚΑ – Πρωινός Λόγος, .

Στείλτε το σε φίλους σας: