Η «Ώρα του κώδικα» στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Η Ώρα του Προγραμματισμού λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας στην Επιστήμη των Υπολογιστών https://csedweek.org.  Σε αυτή συμμετέχουν εκατομμύρια σχολεία παγκοσμίως. Η Εκπαιδευτική Εβδομάδα στην Επιστήμη των Υπολογιστών πραγματοποιείται προς αναγνώριση της πρωτοπόρου στους υπολογισμούς Αμερικανίδας Γκρέις Μάρει Χόπερ (Grace_Hopper, γεν. 9 Δεκεμβρίου 1906).

Το 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων συμμετείχε και φέτος στην “Ώρα του Κώδικα” με δραστηριότητες on line που πραγματοποίησαν οι μαθητές όλων των τάξεων στο μάθημα της Πληροφορικής.

Ο στόχος της Ώρας του Προγραμματισμού δεν είναι να διδάξει οποιονδήποτε να γίνει ένας ειδήμονας επιστήμονας στους υπολογιστές σε μια ώρα. Μια ώρα αρκεί μόνο για να μάθουμε ότι η επιστήμη των υπολογιστών είναι διασκεδαστική και δημιουργική, ότι είναι προσβάσιμη σε όλες τις ηλικίες, για όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως υπόβαθρου.

Με την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων οι μαθητές απέκτησαν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου

The post Η «Ώρα του κώδικα» στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων appeared first on TRIKALANEWS.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.trikalanews.gr/i-ora-toy-kodika-sto-1o-gymnasio-trikalon/ ανήκει στο Τρικαλα – TRIKALANEWS .

Στείλτε το σε φίλους σας: