Από νωρίς στις κάλπες οι Βολιώτες για να αναδείξουν νέο πρόεδρο στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Από τις 7 το πρωί οι κάλπες άνοιξαν και δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν προσέλθει στα εκλογικά τμήματα την προηγούμενη Κυριακή. Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 7 το απόγευμα και εκτός και δοθεί κάποια παράταση όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα.

Όλα δείχνουν πάντως ότι η διαδικασία θα έχει μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς οι ψηφοφόροι και δεν θα χρειάζεται να συμπληρώσουν αίτηση μέλους ή φίλου, ούτε θα χρειαστεί να πληρώσουν εκ νέου τα τρία ευρώ, ενώ οι σταυροί επιλογής θα είναι μόνο δύο.

Στο Βόλο, από νωρίς το πρωί σπεύδουν συμπολίτες να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Πως ψήφισε ο Βόλος στον πρώτο γύρο
Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή των μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία, στις εκλογές της πρώτης Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος.

Η Μαγνησία «χάρισε» την πρωτιά στον Νίκο Ανδρουλάκη που κατάφερε και συγκέντρωσε 1194 ψήφους σε σύνολο 3464 (με 16 άκυρα-λευκά). Ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκέντρωσε 1038 ψήφους, ο Γ. Παπανδρέου 989, ο Π. Χρηστίδης 115, ο Χ. Καστανίδης 64 και ο Π. Γερουλάνος 48 ψήφους.

Πρωτιά στον Βόλο για Νίκο Ανδρουλάκη
Στον Βόλο στήθηκαν τέσσερις κάλπες αναδεικνύονταν πρώτο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ειδικότερα, στον Βόλο ψήφισαν συνολικά 1288 με τον Ν. Ανδρουλάκη να λαμβάνει 460 ψήφους (109, 122, 109, 120). Ο Α. Λοβέρδος συγκέντρωσε 392 (87, 110, 81, 114), ο Γ. Παπανδρέου έλαβε 347 ψήφους (99, 71,90, 87), ο Π. Χρηστίδης 46 ψήφους (9,11,15, 11), ο Π. Γερουλάνος 19 (5, 5, 4, 5) και ο Χ. Καστανίδης 17 ψήφους(4,5,3,5).

Στη Ν. Ιωνία ψήφισαν 438. Ο Ν. Ανδρουλάκης έλαβε 141 ψήφους, ο Αν. Λοβέρδος 157, ο Γ. Παπανδρέου 112, ο Χ. Καστανίδης 13, ο Π. Χρηστίδης 9 και ο Π. Γερουλάνος 6 ψήφους.

Τι ψήφισε η περιφέρεια
Στον Αλμυρό ο Γ. Παπανδρέου έλαβε 91 ψήφους , Ν. Ανδρουλάκης 75 , ο Α. Λοβέρδος 67, ο Π. Γερουλάνος 9 , o Παύλος Χρηστίδης 12 και ο Χ. Καστανίδης 3 ψήφους

Στη Ν.Αγχίαλος ο Αν. Λοβέρδος έλαβε 56 ψήφους, ο Γ. Παπανδρέου 47 , ο Ν. Ανδρουλάκης 46, ο Χ. Καστανίδης 9 και ο Π. Χρηστίδης 8.

Στο Βελεστίνο ψήφισαν 184. Ο Ν. Ανδρουλάκης έλαβε 94 ψήφους, ο Γ. Παπανδρέου 56, ο Α. Λοβέρδος 32 και μία ψήφο έλαβαν οι Γερουλάνος και Καστανίδης.

Στο Τρίκερι ψήφισαν 31 άτομα και ο Γ. Παπανδρέου πήρε 16, ο Α. Λοβέρδος 8 και ο Ν. Ανδρουλάκης 7 ψήφους.

Στο Στεφανοβίκειο ο Ν. Ανδρουλακης έλαβε 68 ψήφους, ο Γιώργος Παπανδρέου 54 , ο Α. Λοβέρδος 40, Ο Π. Χρηστίδης 14 , ο Π. Γερουλάνος 3 και ο Χάρης Καστανίδης 5 ψήφους.

Στην Αλόννησο ψηφίσαν 52 μέλη και φίλοι του ΚΙΝ.ΑΛ . Ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 13 ψήφους , ο Α. Λοβέρδος , 15 ο Γ. Παπανδρέου 22 και ο Παύλος Χρηστίδης 1 ψήφο.

Στη Σκόπελο ο Αν. Λοβέρδος έλαβε 28, ο Ν. Ανδρουλάκης 21, ο Γ. Παπανδρέου 9, ο Π Χρηστίδης 2, ο Χ. Καστανίδης 1 και καμία ψήφο για τον Π. Γερουλάνο.

Πού και πώς ψηφίζω
Η ΕΔΕΚΑΠ έδωσε στη δημοσιότητα εγκύκλιο για τον τρόπο που θα μπορέσουν ψηφοφόροι να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ. Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, στις επαναληπτικές εκλογές ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν και στον πρώτο γύρο την Κυριακή (5.12.2021) και θα μπορούν να πάνε σε όποιο εκλογικό τμήμα είναι εύκολο για αυτούς.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης) ώστε να διαπιστώνεται ηλεκτρονικά αν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της προηγούμενης Κυριακής.

Η διαδικασία πάντως είναι η ίδια με αυτή του πρώτου γύρου. Συγκεκριμένα ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα κάνει την ταυτοπροσωπία και θα παραδώσει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί.

The post Από νωρίς στις κάλπες οι Βολιώτες για να αναδείξουν νέο πρόεδρο στο ΚΙΝ.ΑΛ. appeared first on Magnesia News.

Το πρωτότυπο άρθρο https://magnesianews.gr/volos/apo-noris-stis-kalpes-oi-voliotes-gia-na-anadeixoyn-neo-proedro-sto-kin-al.html ανήκει στο ΒΟΛΟΣ – Magnesia News .

Στείλτε το σε φίλους σας: