Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι ασθενείς στο Νοσοκομείο Βόλου

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που έρχονται το τελευταίο 24ωρο από το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς έχουν μειωθεί,  έστω και ισχνά οι νοσηλείες, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλές ημέρες δεν καταγράφηκε θάνατος, γεγονός που δίνει δύναμη κι ελπίδα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που από την αρχή της πανδημίας προσφέρει τα μέγιστα στην αντιμετώπισή της και καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια. Στο μεταξύ, τα στοιχεία που έρχονται από το Νοσοκομείο δείχνουν πως η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη ΜΕΘ Covid, όπου από τους οκτώ νοσηλευόμενους, οι επτά είναι ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με την εικόνα του τελευταίου 24ωρου στις κλινικές κορωνοϊού νοσηλεύονταν 78 ασθενείς , ενώ άλλοι οκτώ νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ Covid διασωληνωμένοι και σε βαριά κατάσταση. Από τους 78, οι τρεις είναι διασωληνωμένοι σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κενές κλίνες ΜΕΘ σε κανένα Νοσοκομείο της 5ης Υ.ΠΕ.

Ένα πολύ θετικό νέο είναι πως το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος, κι αυτό είχε να συμβεί πολλές ημέρες στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι νοσηλεύομενοι- Οι επτά από τους οκτώ στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται από το Νοσοκομείο Βόλου, η πλειοψηφία των ασθενών που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι. Ειδικότερα, από τους οκτώ νοσηλευόμενους στη ΜΕΘ Covid, ανεμβολίαστοι είναι οι επτά και εμβολιασμένος ένας ασθενής. Σε σύνολο 78 ασθενών στις κλινικές covid ανεμβολίαστοι είναι οι 59 και 19 είναι οι εμβολιασμένο, ενώ από τους εννέα ασθενείς που δέχονται παροχή οξυγόνου high flow, δηλαδή είναι βαριά περιστατικά και χρειάζονται περισσότερο οξυγόνο, οι οκτώ είναι ανεμβολίαστοι και ένας μόνο είναι εμβολιασμένος.

Πάνω από 1500 εμβολιασμοί γ’ δόσης σε μία ημέρα στη Μαγνησία

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί σε χερσαία Μαγνησία και Σποράδες, με το ενδιαφέρον να εντείνεται κυρίως για την γ δόση του εμβολίου. Ειδικότερα, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν στη χερσαία Μαγνησία 1440 εμβολιασμοί γ δόσης, ενώ στις Σποράδες 134. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά για την α δόση του εμβολίου, καθώς μόνο 292 εμβολιασμοί έγιναν την Πέμπτη στη χερσαία Μαγνησία και 31 στις Σποράδες.

19 νέα κρούσματα στα σχολεία της Μαγνησίας

Στα 19 ανέρχονται τα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες στα σχολεία της Μαγνησίας. Ειδικότερα, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δηλώθηκαν δέκα κρούσματα σε μαθητές και ένα σε εκπαιδευτικό, ενώ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δηλώθηκαν οκτώ κρούσματα σε μαθητές.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

The post Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι ασθενείς στο Νοσοκομείο Βόλου appeared first on Magnesia News.

Το πρωτότυπο άρθρο https://magnesianews.gr/slider/anemvoliastoi-oi-perissoteroi-astheneis-sto-nosokomeio-voloy.html ανήκει στο ΒΟΛΟΣ – Magnesia News .

Στείλτε το σε φίλους σας: