Έξι συλλήψεις από τα Λιμεναρχεία της 4ης ΠΕΔΙΛΣ τον Νοέμβριο

Έξι άτομα συνέλαβαν τα Λιμεναρχεία αρμοδιότητας που ανήκουν στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος, που εδρεύει στο Βόλο, τον Οκτώβριο, διάστημα στο οποίο έγιναν 17 διακομιδές από τα νησιά των Σποράδων προς το λιμάνι του Βόλου, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες έλεγχοι και βεβαιώθηκαν αρκετές παραβάσεις.

Σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό, τον Νοέμβριο έγιναν έξι συλλήψεις και συγκεκριμένα:
– Ένα (άτομο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, στην περιοχή της Χαλκίδας και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη 31,8 γραμμαρίων και 08 δενδρύλλια κάνναβης.
– Ένα άτομο για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών στην περιοχή του Βόλου.
– Ένα άτομο στην περιοχή του Βόλου χωρίς να διαθέτει άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου
– Δύο άτομα στο Βόλο για αδίκημα Κ.Ο.Κ. και ένα άτομο στη Χαλκίδα για παράβαση Π.Κ.

β) Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 21 διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικότερα:
– Έξι με ιδιωτικά σκάφη και 11 με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από λιμένες των Βορείων Σποράδων προς το λιμένα Βόλου.
-Τέσσερις με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από το λιμένα Σκύρου προς το λιμένα Κύμης.

Τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκαν βεβαιώθηκαν 660 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 24.305 €.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν 34 έλεγχοι μέθης, βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους χιλίων τριακοσίων ευρώ 1.300 €. Επίσης έγιναν 60 έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας.

Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας, βεβαιώθηκαν συνολικά 42 παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα, 09 παραβάσεις βάσει του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, 8 παραβάσεις λοιπών διατάξεων και 28 Αλιευτικές παραβάσεις, από τις οποίες κατασχεθήκαν διάφορα αλιευτικά εργαλεία και 12 κιλά χταπόδια. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 515.240 €.

Για την διαπίστωση της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, κατά τον μήνα Νοέμβριο διενεργήθηκαν συνολικά:
i) 2.016 έλεγχοι σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία, καθώς και σε τουριστικά ημερόπλοια, τόσο προ απόπλου όσο και εν πλω, από τους οποίους δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση.
ii) 11.968 έλεγχοι των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, από τους οποίους βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 2.300 €, ενώ απετράπη η επιβίβαση στα πλοία 70 επιβατών, λόγω έλλειψης απαιτούμενων εγγράφων – δικαιολογητικών για την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία.

The post Έξι συλλήψεις από τα Λιμεναρχεία της 4ης ΠΕΔΙΛΣ τον Νοέμβριο appeared first on Magnesia News.

Το πρωτότυπο άρθρο https://magnesianews.gr/magnisia/exi-syllipseis-apo-ta-limenarcheia-tis-4is-pedils-ton-noemvrio.html ανήκει στο ΜΑΓΝΗΣΙΑ – Magnesia News .

Στείλτε το σε φίλους σας: