Φωνή Λαού – Οργή Θεού (web tv)

 

Tου Βαγγέλη Μαραγκού

 

Σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2021 στο Πρωτοδικείο Σύρου πραγματοποιήθηκε η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση αγωγής που είχε καταθέσει ο Όμιλος ΟΝΕΧ, κατά του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος.

Από νωρίς το πρωί δυναμικό παρόν έδωσαν οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου Νεώριον, μιας και συγκεντρωμένοι στην κεντρική πλατεία του νησιού μας στην πλατεία Μιαούλη έξω απο το Δημαρχείο, φωναζαν συνθήματα κατά των μελών του Παρατηρητηρίου Περιβαλλοντος,   λίγα μόνο μέτρα να χωρίζουν τις δύο αυτές ομάδες ανθρώπων, απο την ισχυρή αλλα διακριτική αστυνομική δύναμη που βρισκόταν εκεί, η οποία επόπτευε και επιτηρούσε τον χώρο για τυχον απρόοπτα.

Να θυμήσουμε εδώ οτι η συγκεκριμένη  δίκη αφορά τις τρεις αγωγές που έχει υποβάλλει η εταιρεία ΟΝΕΧ NEORION SHIPYARDS απέναντι  στο Παρατηρητήριο περιβάλλοντος  ζητώντας αποζημίωση, η οποία φτάνει τα 3 εκατομμυρία ευρώ για ηθική βλάβη, με αφορμή κάποιες συνεντεύξεις μελών του Παρατηρητηρίου σε ΜΜΕ της Αθήνας για μόλυνση του περιβάλλοντος “φωτογραφίζοντας” την Εταιρεία ΟΝΕΧ ΝΕΟΡΙΟΝ.

Κατά την πολύωρη αυτή δικαστική διαδικασία, κατέθεσαν στην έδρα του Πρωτοδικείου, ο Οικονομικός Διευθυντής του Ναυπηγείου ο κος Γιάννης Πασχαλίδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ONEX, κος Πάνος Ξενοκώστας, ενώ απο την άλλη πλευρά το Παρατηρητηρίο Περιβάλλοντος εκπροσώπησε καταθέτωντας ο Μηχανολόγος Μηχανικός Κ.Γουσγουνέλης ο Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ για το Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος  κ.κ  Σ.Ζωλότας και  Α. Μπίστης.

Εδώ να συμπληρώσουμε οτι υπήρξαν και άλλες  ένορκες καταθέσεις, τόσο από τον Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεο τον Β’, τον Βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. κο Φίλιππο Φόρτωμα, και  τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  Ανδρέα Νεφελούδη.

Η δικαστική απόφαση έπεται μεσα στους επομενους μήνες.

 

 

 

 

Το άρθρο Φωνή Λαού – Οργή Θεού (web tv) εμφανίστηκε πρώτα στο Aigaio News.

Το πρωτότυπο άρθρο https://aigaionews.gr/foni-laou-orgi-theou-web-tv/ ανήκει στο ΣΥΡΟΣ – Aigaio News .

Στείλτε το σε φίλους σας: