Υπ. Τουρισμού: Στην τελική ευθεία η μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη Σαντορίνης και Μυκόνου

Σαντορίνη με θέα στο ηφαίστειο
Photo by Hello Lightbulb on Unsplash

Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να ολοκληρωθεί η μελέτη του Υπουργείου Τουρισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Σαντορίνης και της Μυκόνου, όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας που είχαν σήμερα (2/12) στο Υπουργείο Τουρισμού.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό, σε συνέντευξή του στο Βήμα, ο κος Κικίλιας είχε κάνει γνωστό πως η μελέτη θα αποτυπώνει την υφιστάμενη κατάσταση στα δύο νησιά ως προς τις εισερχόμενες τουριστικές ροές, το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν και τις υποδομές τους, με στόχο τη μετατροπή τους από “επιβαρυμένα νησιά τουριστικής αιχμής” σε “πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης”.

ΔιαφήμισηΚατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν επίσης να συντονίσουν τις δράσεις τους προς ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Ελλάδα. 

Παράλληλα, συζητήθηκε η προώθηση του project των υποβρύχιων πάρκων με στόχο την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού, του ειδικού αυτού τουριστικού προϊόντος που φέρνει προστιθέμενη αξία στην οικονομία της χώρας.  

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού, “οι δυο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αποσκοπούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την ανάδειξη και την προστασία της υποθαλάσσιας ζωής”. 

Διαφήμιση

Το πρωτότυπο άρθρο https://atlantea.news/stin_teliki_eytheia_i_meleti_gia_ti_viosimi_anaptyxi_santorinis_k_mykonou/ ανήκει στο ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – Atlantea .

Στείλτε το σε φίλους σας: