Η πρόσφατη απόπειρα καταστροφής των παραλιών Ζόρκου & Στενού ΄Ανδρου από την Κυβέρνηση των αφεντικών των ανεμογεννητριών ας αφυπνίσει όλους τους Ανδριώτες, για να σωθεί το νησί μας

Η Οργάνωση Μελών Άνδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλλει στους Ανδριώτες την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τόσο για την επικείμενη καταστροφή των παραλιών Ζόρκου και Στενού ΄Ανδρου, όσο και για το ευρύτερα για την ΄Ανδρο καταστροφικό κυβερνητικό “όραμα”, μέσω της εγκατάστασης στο νησί μας συνολικώς πολλών δεκάδων ανεμογεννητριών (Α/Γ), ενώ υπάρχουν ήδη οκτώ (8), με τα προσχήματα της ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και μέσω αυτής, της αντιμετώπισης της κλιματικής καταστροφής.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα για τον κ. Πρωθυπουργό:

Οι 9-10 χιλιάδες κάτοικοι ΄Ανδρου, και με τους θερινούς επισκέπτες μας, χρειαζόμαστε πολλές δεκάδες Α/Γ ή μόνο ένα μικρό τμήμα τους, συνολικώς για τις ανάγκες του νησιού και κάποιες επιπλέον για την ενεργειακή αποσυμφόρηση λοιπής Ελλάδας;

Με ποια επιστημονική τεκμηρίωση και δημοκρατική νομιμότητα θα μπουν τόσες Α/Γ αιολικών σταθμών και πάρκων στο νησί μας, χωρίς πριν να έχει εκπονηθεί το Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ, όταν ακόμα και οι κ.κ. Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Γ.Γραμ.Χωρικού Σχεδιασμού το θεωρούν απαραίτητο;

Δεν έχουν αναφαίρετο δικαίωμα οι Ανδριώτες να αντιδρούν, ακόμα και για όσες Α/Γ αδειοδοτήθηκαν, όταν οι αντίστοιχες μελέτες είναι αντιφατικές για την κατοπινή αποκατάσταση της Φύσης, εφόσον προβλέπουν για συντήρηση ή αντικατάσταση των Α/Γ, ύψους  σχεδόν 100 μ., και νέες “αποβάσεις” με χρήση εξεδρών, όγκων τσιμέντου και νέες διελεύσεις βαρέων οχημάτων ως 80 τόννων;

Και γιατί οι επενδυτές των Α/Γ θα υπακούσουν σε αυτές τις μελέτες, όταν στο Στενό ΄Ανδρου προσφάτως το Λιμεναρχείο, ακολουθώντας τις, σχημάτισε δικογραφία εις βάρος του “πράσινου” επιχειρηματία που κατασκεύασε σταθερή αντί πλωτή εξέδρα, αλλά “οι εργασίες” συνεχίστηκαν;

Τι άλλο βλαπτικό θα επισυμβεί στους Ανδριώτες, όταν ο “Μωυσής” αδιαφορεί και για προστατευόμενες περιοχές (Natura 2000), για την έντονη αντίθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, από »τη διέλευση των τεράτων» με αντίτιμο την καταστροφή των παραλιών μας; Μήπως αύριο ή αποκλείεται, καθώς η παντελώς αφερέγγυα Κυβέρνηση εξυπηρετεί και μόνον τα συμφέροντα των εγχώριων και ξένων μεγαλοπαραγωγών  Α/Γ, να δούμε και “σχέδιο” πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα, με πρόσχημα το “καθαρό περιβάλλον”, αφού προσφάτως ο κ. Πρωθυπουργός εκθείαζε τα αντίστοιχα “σχέδια” π.χ. της Γαλλίας;

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως εκσυγχρονίσθηκαν στην Πανελλαδική του Συνδιάσκεψη (Ιούλιος ’21), και θα αναπτυχθούν περαιτέρω στο Συνέδριό του (Φεβρουάριος ’22), είναι υπέρ των Ανδριωτών, όλου του ελληνικού λαού και της Φύσης:

Δράσεις που οδηγούν σε ενεργειακά αυτόνομα-πράσινα νησιά, με πανελλαδική προώθηση Σχημάτων Αποκεντρωμένης Παραγωγής Ενέργειας με προϋπόθεση το 50% της να παράγουν ενεργειακές κοινότητες (αγρότες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νοικοκυριά), με Ειδικά Χωροταξικά και Τοπικά Χωρικά Σχέδια, στα πλαίσια ενός Εθνικού Σχεδιασμού δίκαιης και δημοκρατικής παραγωγής-κατανάλωσης ενέργειας, με άρση της επιβάρυνσης της Φύσης με την επίτευξη το 2045 του Στόχου για κλιματικά ουδέτερη Ελλάδα αλλά και της απο-επενδυτικής διαδικασίας, προς Βιώσιμη Ποιοτική Ανάπτυξη.

Αλλά και στην πράξη η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (2015-2019), παρά τις υπάρχουσες τότε δυσκολίες, προσπαθούσε να υλοποιήσει τα ανωτέρω.

Δείγμα γραφής η μη αύξηση τιμής ρεύματος ούτε κατά 1 ευρώ, σε αντίθεση με την, μόλις σε 2,5 έτη, πολλαπλώς περιβαλλοντοκτόνο ακροδεξιά τωρινή Κυβέρνηση (τεράστια αύξηση τιμής ρεύματος, σκοπίμως ανεξέλεγκτη, χάρισμα, δωρεάν, της πάλαι ποτέ ΔΕΗ σε ιδιώτες κ.ά).

Είναι όμως καθαρή και η γενική πολιτική πρόταση λύσης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Η ριζική φιλολαϊκή λύση θα υλοποιείται με τον σχηματισμό ενός πλειοψηφικού δημοκρατικού λαϊκού ρεύματος υπέρ μιας προοδευτικής διακυβέρνησης  με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και την πρωτιά του στις επόμενες Εκλογές, που δεν πρέπει να αργήσουν!!!!!!

Η Ο.Μ. Άνδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εργάζεται, με όλες τις δυνάμεις της, και για αυτόν τον στόχο και προσκαλεί κάθε Ανδριώτη και Ανδριώτισσα να συμμετάσχει!!

Ο.Μ. ΑΝΔΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ


 

The post Η πρόσφατη απόπειρα καταστροφής των παραλιών Ζόρκου & Στενού ΄Ανδρου από την Κυβέρνηση των αφεντικών των ανεμογεννητριών ας αφυπνίσει όλους τους Ανδριώτες, για να σωθεί το νησί μας appeared first on Androsportal .

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.androsportal.gr/i-prosfati-apopeira-katastrofis-ton-paralion-zorkoy-amp-stenoy-androy-apo-tin-kyvernisi-ton-afentikon-ton-anemogennitrion-as-afypnisei-oloys-toys-andriotes-gia-na-sothei-to-nisi-mas/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=i-prosfati-apopeira-katastrofis-ton-paralion-zorkoy-amp-stenoy-androy-apo-tin-kyvernisi-ton-afentikon-ton-anemogennitrion-as-afypnisei-oloys-toys-andriotes-gia-na-sothei-to-nisi-mas ανήκει στο Τοπικά Νέα – Androsportal .

Στείλτε το σε φίλους σας: