Τον Δεκέμβριο τα νεότερα για την Εκκλησία της Κρήτης

Αύριο Τετάρτη συνεδριάζει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης με θέμα ημερήσιας διάταξης τις ιατρικές γνωματεύσεις που αφορούν στην υγεία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ειρηναίου και αμέσως μετά τα πορίσματα θα σταλούν στο Φανάρι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει έως το τέλος της εβδομάδας ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου – εκτός απροόπτου – αναμένεται να συνεδριάσει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία – μεταξύ των άλλων – θα κληθεί να επικυρώσει την απόφαση απομάκρυνσης του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου κ. Ειρηναίου.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αυτή προβλέπεται στο άρθρο 39 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης, και είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται για το πρόσωπο Αρχιεπισκόπου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στην σχετική απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου τον περασμένο μήνα:

“Η Iερά Eπαρχιακή Σύνοδος αναγνωρίζει καί τιμα στό ακέραιο τό Πρόσωπο, τήν προσφορά καί τό έργο του Σεβασμιωτάτου Προέδρου της κ. Ειρηναίου, ως Ποιμένα καί Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας Κρήτης. Θεωρει όμως ότι, οι ανεφερθείσες συγκυρίες καί τά μή αναστρέψιμα μέχρι τώρα δεδομένα της υγείας του, οδηγούν ομόφωνα τήν Ιερά Σύνοδο νά επιληφθεί γιά τό θέμα αυτό”.

Πηγή: cretalive.gr

The post Τον Δεκέμβριο τα νεότερα για την Εκκλησία της Κρήτης appeared first on Parakritika.gr.

Στείλτε το σε φίλους σας: