Συνάντηση Καλογερή με τη νέα διοίκηση ΤΟΕΒ Κισάμου

Ενημερωτική συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή και της νέας διοίκησης του ΤΟΕΒ Κόλπου Κισάμου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021. Από πλευράς του ΤΟΕΒ συμμετείχαν στην συνάντηση, ο Πρόεδρος κ. Τσοντάκης Στέφανος, ο αντιπρόεδρος κ. Κοκοτσάκης Νίκος, ο γραμματέας κ. Μπουντουράκης Δημήτρης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Πατεράκης Μιχάλης και το μέλος της Γ.Σ. κ. Παντελιδάκης Νίκος.

Ο κ. Καλογερής ενημερώθηκε για τα λειτουργικά και αναπτυξιακά θέματα, καθώς και για τα άμεσα προβλήματα που απασχολούν την διοίκηση του ΤΟΕΒ Κόλπου Κισάμου, για την επίλυση των οποίων ζητήθηκε η συμβολή και υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Βασικό ζήτημα είναι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, που επιβαρύνεται με την αύξηση των τιμών  αυτή την περίοδο, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά μειωμένη ελαιοπαραγωγή, αλλά και την υποχρέωση αποπληρωμής των παλαιότερων οφειλών μέσω σχετικής ρύθμισης. Επίσης συζητήθηκαν οι αναγκαίες βελτιώσεις των δικτύων και γενικά των αρδευτικών υποδομών του ΤΟΕΒ, ώστε να μειωθεί το κόστος συντήρησης και οι απώλειες νερού από διαρροές.

Όπως διαπίστωσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού της λειτουργίας του ΤΟΕΒ Κόλπου Κισάμου και τόνισε πως είναι ο μόνος τρόπος για μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί ο οργανισμός και να είναι βιώσιμος. Παράλληλα διαβεβαίωσε τους παριστάμενους για την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στα θέματα που τέθηκαν, ενώ δρομολογήθηκαν και σχετικές ενέργειες.

Ο κ. Τσοντάκης ευχαρίστησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την συνεργασία και την υποστήριξη για τα ζητήματα που συζητήθηκαν και επιβεβαίωσε την πρόθεση της σημερινής διοίκησης να συνεχίσει να υλοποιεί το πλάνο της οικονομικής εξυγίανσης και ορθολογικής λειτουργίας του ΤΟΕΒ Κόλπου Κισάμου.

The post Συνάντηση Καλογερή με τη νέα διοίκηση ΤΟΕΒ Κισάμου appeared first on Parakritika.gr.

Στείλτε το σε φίλους σας: