Στην τελική ευθεία για την οροεπιδημιολογική μελέτη στην Κρήτη

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την έναρξη της ευρείας οροεπιδημιολογικής πληθυσμιακής μελέτης για τον κορωνοϊό στη Κρήτη, με την οποία θα γίνει προσπάθεια να καταγραφεί ο επιπολασμός του ιού στο νησί και να καταγραφεί το επιδημιολογικό προφίλ των κατοίκων.

Στόχος της έρευνας που θα διεξαχθεί με ευθύνη του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής και του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Π.Κ. είναι,  να καταδειχθεί το ποσοστό των ασυμπτωματικών, δηλαδή των ατόμων που προσεβλήθησαν από τον ιό αλλά δεν προσμετρήθηκαν στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς δεν κατευθύνθηκαν σε μονάδες υγείας.

Πρόκειται λοιπόν για τεστ αντισωμάτων και όχι μοριακά τεστ, θα ληφθεί ορός και θα ανιχνευτούν τυχόν αντισώματα στον ιό.

Τις λεπτομέρειες της μελέτης αλλά και τη σημαντικότητά της,  ανέλυσαν μιλώντας στην εκπομπή «Αντιθέσεις» με τον Γιώργο Σαχίνη ο διευθυντής του ιολογικού Εργαστηρίου Γιώργος Σουρβίνος, ο Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Υγείας Χρήστος Λιονής και ο διακεκριμένος Έλληνας γιατρό-ερευνητής Γιώργο Παυλάκη

Όπως τόνισαν οι επιστήμονες  η μελέτη θα εκταθεί σε 1060 άτομα – εθελοντές στο γενικό πληθυσμό τα οποία θα προέρχονται από διαφορετικές γεωγραφικές ενότητες.

The post Στην τελική ευθεία για την οροεπιδημιολογική μελέτη στην Κρήτη first appeared on Cretablog.

Στείλτε το σε φίλους σας: