Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στον Άγιο Νικόλαο

Η Ελληνική Πολιτεία με το άρθρο 10 του Ν.1285/1982, καθιέρωσε την Επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου, ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η μάχη αυτή, σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές. Με τον εορτασμό της Ιστορικής Επετείου αποδίδεται  έμπρακτα, ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά, προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής.

Το πρόγραμμα στην έδρα της  Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, τον Άγιο Νικόλαο, περιλαμβάνει, τα εξής:

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

– Γενικό Σημαιοστολισμό των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ηλίου.

– Φωταγώγηση της πόλης του Αγίου Νικολάου (με μέριμνα του Δήμου), του Λιμενικού Ταμείου, των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι, από τη δύση του ήλιου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ώρα 08.00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από Προσκόπους και Οδηγούς.

Ώρα 10.00: Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας

Αμέσως μετά το πέρας της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την  κ. Μαρία Κωστάκη, συνταξιούχο εκπαιδευτικό και  στη συνέχεια, στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση.

– Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Διοικητής 11ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου Προειδοποίησης, την Λιμενάρχη Αγίου Νικολάου, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου,  τον Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Πρόεδρο του παραρτήματος Αγίου Νικόλαου της ΠΕΑΕΑ, τον Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο Εφέδρων Οπλιτών, τον Εκπρόσωπο Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74», τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου.

Τελετάρχης ορίζεται η κα Ασπασία Καβουσανού, υπεύθυνη Φ.Α.ΣΧ.Α. Πρωτοβάθμιάς Εκπαίδευσης Λασιθίου.

Ώρα 17.30: Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από Προσκόπους

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

 

 

The post Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στον Άγιο Νικόλαο appeared first on Ανατολή.

Στείλτε το σε φίλους σας: