Μιχάλης Αεράκης στο “The 2Night Show” : Τα παιδικά χρόνια στην Κρήτη, o ΟΦΗ και η φτώχεια

Ο Μιχάλης Αεράκης, ο τηλεοπτικός «παπά-Μιχάλης» του Σασμού μίλησε για τον ρόλο του στην σειρά, την ζωή του, καθώς και τον πρόσφατο Σασμό που έγινε μέσα στις φυλακές της Αγιάς.

Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου The 2night Show, ο ηθοποιός αφηγήθηκε τι συνέβη στην Κρήτη και τι συνδέει τον ίδιο με τις φυλακές Χανίων.

«Η ζωή μου πραγματικά έχει περάει πολλά στάδια. Γεννήθηκα στα Ανώγεια, έφυγα 11 χρονών για το Ηράκλειο και μετά ήρθαμε στην Αθήνα το 1971. Οι αλλαγές μου έκαναν κακό, γιατί έχασα την ταυτότητά μου. Από τα 12 αναγκάστηκα να δουλεύω, πρώτη μου δουλειά ήταν να πουλάω λαχεία. Ένας κέρδισε 12.500 δραχμές και μου ζήτησε τη διεύθυνσή μου για να έρθει να μου κάνει δώρο. Ήρθε σπίτι, βάλαμε τα καλά μας, τον περιποιηθήκαμε και μου έδωσε τελικά ένα πενηντάρικο. Ο πατέρας μου είχε νευριάσει και του είπε ότι δεν είμαστε διακονιάρηδες», δήλωσε αρχικά ο ηθοποιός για τα παιδικά του χρόνια.

«Μετά την Χούντα, τραγουδούσα έντεχνα και λαϊκά. Πηγαίναμε στις ταβέρνες με μια μικρή ορχήστρα, φορούσαμε καπέλα και βγάζαμε λεφτά», πρόσθεσε.

Στην συνέχεια, εξήγησε πως μεγαλώνοντας πέρασε και από τη νύχτα. Εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα της Κρήτης σαν βοηθός σερβιτόρου, ενώ η μητέρα του ήταν στη λάντζα. Όνειρό του για πολλά χρόνια ήταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Παρόλα αυτά, ο δρόμος της ζωής του τον οδήγησε στην υποκριτική. 

«Στο θεατρικό τμήμα υπήρχε μια κοπελιά που μου άρεσε. Πήγα λοιπόν εκεί για να γνωριστούμε. Ο σκηνοθέτης, ο Γιάννης Καραχισαρίδης με έπεισε, μου είπε ότι πρέπει να ασχοληθώ. Μου άρεσε κιόλας και έτσι πήγα στη δραματική σχολή. Στο ταξίδι αυτό έτυχε να είμαι και σε λουξ καμπίνα, αλλά και σε υπνόσακο στην τρίτη θέση. Είναι σκληρό επάγγελμα. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια και ανεργία. Εγώ είμαι από τους τυχερούς που δεν είχα σταματήματα, εκτός από τον κορωνοϊό. Αυτό είναι το κέρδος, είναι μια συνεχή ψυχανάλυση μέσα από τους ρόλους. Αν υπερβείς του εγωισμού σου και φτάσεις στην αλαζονεία, εκεί θα κάνεις χρήση της εξουσίας και αρχίζουν άλλα θέματα», τόνισε.

Για την συμμετοχή του στην δραματική σειρά του Alpha «Σασμός», δήλωσε: «Το θέμα είναι πρωτότυπο. Μέχρι σήμερα όλες οι σειρές που έχουν γίνει αναφέρονται στην βεντέτα. Ο ‘Σασμός’ καταπιάνεται με την επόμενη μέρα. Το ερώτημα είναι ένα, ο ‘Σασμός’ είναι καλό ή κακό πράγμα;».

Όπως εξήγησε, πρόσφατα έγινε ένας πραγματικός σασμός στην Κρήτη, μία οικογένεια βάφτισε το παιδί της άλλης μέσα στην φυλακή. Ο ίδιος εδώ και πολλά χρόνια έχει σχέση με τις φυλακές. «Ως καλλιτεχνικός διευθυντής πήγαινα τις παραγωγές στις αγροτικές φυλακές. Στα Χανιά πρόσφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Εκεί γνώρισα πολύ κόσμο».

Τέλος, για τους Κρητικούς ο Μιχάλης Αεράκης επισήμανε όλα εκείνα τα στοιχεία που τους κάνουν να ξεχωρίζουν.

Ο Κρητικός είναι άλλη ράτσα, είναι γενναιόδωρος, γενναιόψυχος, χουβαρντάς στα αισθήματα. Έχει ένα άλλο σύστημα αξιακό. Πριν γίνει το κακό, προσπαθούν να τους τα σιάξουν, πριν μεγαλώσει. Είμαστε θερμοί, τι να κάνουμε τώρα; Έχουμε όλα τα καλά, αλλά είμαστε και τρελοί. Δεν δικαιολογώ καμία παραβατική πράξη».
Ο Μιχάλης Αεράκης μίλησε και για την επιτυχημένη σειρά του Alpha, ενώ διηγήθηκε και μια πραγματική ιστορία σασμού που έζησε, μέσα στις φυλακές που επισκέπτεται.

“Το θέμα είναι προτότυπο. Μέχρι σήμερα, σειρές που έχουν γίνει αναφέρονται στην βεντέτα. Ο ‘Σασμός’ καταπιάνεται με την επόμενη μέρα. Το ερώτημα είναι ένα, ο ‘Σασμός’ είναι καλό ή κακό πράγμα; Εγώ έχω σχέση εδώ και πολλά χρόνια με τις φυλακές.

 

To άρθρο Μιχάλης Αεράκης στο “The 2Night Show” : Τα παιδικά χρόνια στην Κρήτη, o ΟΦΗ και η φτώχεια εμφανίστηκε στον Αγώνας της Κρήτης.

Στείλτε το σε φίλους σας: