Κρήτη: Ο κορωνοϊός είναι παντού – Νέοι οι περισσότεροι που νοσούν

Το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού σαρώνει όλη τη χώρα, στην οποία το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκε το θλιβερό ρεκόρ των 105 θανάτων, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς αγγίζουν τους 608 την ώρα που τα νέα κρούσματα εκτοξεύθηκαν στα 7.287.

Παρά τη ζοφερή εικόνα που καταγράφεται πάντως, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν τίθεται θέμα γενικού lockdown. Το μέτρο ωστόσο παραμένει στο τραπέζι για τους ειδικούς και όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας.

κορωνοϊός

Στην Κρήτη, η διασπορά του ιού είναι μεγάλη και  όπως σημείωσε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Μανώλης Λουμπούνης, “ο ιός είναι παντού, σε κάθε σπίτι καθώς πλέον έχουμε περάσει στην ενδημική μορφή της επιδημίας”.

Όπως είπε ο κ. Λουμπούνης, ζητούμενο είναι πλέον όχι να μετράμε κρούσματα αλλά να κάνουμε τη νόσηση ηπιότερη και στην Κρήτη αυτό έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω του αυξημένου αριθμού των εμβολιασμένων.

Οι άνω των 60

Αυτό που ανησυχεί κυβέρνηση και ειδικούς είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο σε περίπτωση που νοσήσουν. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Λουμπούνη, στην Κρήτη καταγράφεται μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων άνω των 60, μία ηλικιακή ομάδα που σε περίπτωση νόσησης, έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν.

Όπως είπε, στο Ηράκλειο το ποσοστό των άνω των 60 που έχουν εμβολιαστεί φτάνει το 81%, στα Χανιά το 77%, στο Ρέθυμνο το 75% και στο Λασίθι το 78%.

εμβολιασμός

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης ο οποίος σχολίασε πως η αύξηση των κρουσμάτων που παρατητείται το τελευταίο διάστημα δεν φαίνεται να έχει επιβαρύνει τις νοσηλείες και συμπλήρωσε πως οι περισσότεροι που νοσούν είναι άτομα νεαρής ηλικίας, επομένως πολλές φορές δεν χρειάζονται νοσηλεία.

Από την πλευρά του ο συντονιστής περιστατικών covid στο Βενιζέλειο, Γρηγόρης Πασπάτης, χαρακτήρισε ελεγχόμενη την κατάσταση στην Κρήτη.

#pgnews

Στείλτε το σε φίλους σας: