Κρήτη – κορωνοϊός: Ανησυχία για το “ψαλίδι” στα τακτικά χειρουργεία

Ελεγχόμενη χαρακτηρίζεται, στην παρούσα φάση, η διαχείριση των περιστατικών non Covid στα νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Όπως είναι γνωστό, το ΠΑΓΝΗ έχει εισέλθει, εδώ και λίγο καιρό, σε μία κανονικότητα, σε ό,τι αφορά στα τακτικά χειρουργεία, ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού που έχει αλλάξει τα πάντα στη ζωή μας, είναι πιθανό, εάν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται, να υπάρξουν και πάλι αλλαγές στα χειρουργεία.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και Αντιπρόεδρο των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Κυριάκο Θεοδωσάκη, ήδη έχει φθάσει στη ΔΥΠΕ Κρήτης το έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, που ζητά από τις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, είτε δημοσίων είτε ιδιωτικών, να προβούν σε μείωση των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων σε ποσοστό έως 80%.

“Στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει πρόβλημα με τις νοσηλείες στο Ηράκλειο. Όμως, εάν τα κρούσματα και κυρίως οι νοσηλείες συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά, τότε το σκηνικό θα αλλάξει άρδην”, τόνισε ο κ. Θεοδοσάκης μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον περιορισμό εξαιρούνται οι επείγουσες και έκτακτες περιπτώσεις καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία, ενώ τονίζεται ότι θα διενεργούνται κανονικά οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι θεραπείες των ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται λόγω της πανδημίας και πάλι και χθες οι διασωληνωμένοι ασθενείς έφτασαν χθες τους 608.

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, πάντως, σύμφωνα με τον Συντονιστή των περιστατικών Covid, Γρηγόρη Πασπάτη, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη βασικών ειδικοτήτων, εξέλιξη που σύντομα όπως είπε, θα αρχίσει να πιέζει συνολικά τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

#pgnews

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.neoiorizontes.gr/kriti-koronoios-anisychia-gia-to-quot-psalidi-quot-sta-taktika-cheiroyrgeia/ ανήκει στο ΚΡΗΤΗ – ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ .

Στείλτε το σε φίλους σας: