Κορωνοϊός: Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι Ηρακλειώτες – Μεγάλη ζήτηση για την τρίτη αλλά και την πρώτη δόση

Μεγάλη κίνηση για τον προγραμματισμό των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα φαρμακεία του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Αριστοτέλη Σκουντάκη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τον Σωτήρη Μεταξά, το Ηράκλειο ακολουθεί την πανελλαδική τάση αύξηση των εμβολιασμών λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

«Τα μέτρα που ελήφθησαν πρόσφατα ίσως άρχισαν πλέον να πείθουν τους πολίτες να δουν με διαφορετική ματιά την υπόθεση του εμβολιασμού, ίσως φοβήθηκαν και από την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων, οπότε έστω και τώρα, έστω και αργά καλό είναι που γίνεται αυτό και έστω και τώρα ελπίζω να φτάσουμε σε ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων στη χώρα», ανέφερε ο κ. Σκουντάκης.

«Οι πολίτες που είχαν εμβολιαστεί πριν από 5-6 μήνες πιστεύω είναι λίγο πιο συνειδητοποιημένοι ως προς τη χρησιμότητα που έχει ο εμβολιασμός στην προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και της υγείας τους ατομικά», συμπλήρωσε ο κ. Σκουντάκης σημειώνοντας πως υπάρχει κίνηση στα φαρμακεία και για την τρίτη δόση του εμβολιασμού.

Ωστόσο δήλωσε ότι τον χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ραντεβού για τον εμβολιασμό πολιτών με την πρώτη δόση. «Αυτοί οι δύσπιστοι συμπολίτες μας έχουν πλέον αρχίσει να αλλάζουν άποψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος υπενθύμισε πως είναι σημαντικό οι πολίτες να εμβολιαστούν και κατά της γρίπης για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο συννοσηρότητας από κορωνοϊό και γρίπη. Τόνισε πως η διαδικασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ξεκίνησε πιο συγκρατημένα σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για τα εμβόλια κατά της γρίπης.


Στείλτε το σε φίλους σας: