Η σπουδαιότητα της απογραφής πληθυσμού-κατοικιών για το δήμο Σητείας

Την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη  την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών που διενεργεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στην οποία όλοι οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν.

Επισημαίνουμε ότι είναι εξαιρετικής σημασίας να απογραφούν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Σητείας, καθώς από τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων – ανεξάρτητα από το αν είναι δημότες ή όχι – εξαρτάται η ισχυρή συμμετοχή του Δήμου στη διαμόρφωση των δημόσιων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης και η προοπτική ανάπτυξης της περιοχής μας.

Το ποσό της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει ο Δήμος μας για να χρηματοδοτήσει τις βασικές του δραστηριότητες εξαρτάται από τον αριθμό του μόνιμου πληθυσμού που προκύπτει αποκλειστικά από τις Απογραφές κάθε δεκαετία. Μικρότερος αριθμός κατοίκων σημαίνει αυτόματα και λιγότερες επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις από το κεντρικό κράτος. Αν  όμως ο πληθυσμός είναι αυξημένος σε σχέση με την απογραφή του 2011, και καταφέρουμε να περάσουμε το φράγμα των 20.000 κατοίκων, τότε θα αλλάξουμε πληθυσμιακά κλιμάκια και θα αυξηθεί κατακόρυφα η χρηματοδότηση του Δήμου.

Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική, τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων.

Σας καλούμε, όσοι είστε δημότες, κάτοικοι ή έχετε δεύτερη κατοικία στο Δήμο μας, να απογραφείτε, ώστε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ανάπτυξη του Δήμου την επόμενη δεκαετία.

 

Αγαπούμε τον τόπο μας.  Απογραφόμαστε στο Δήμο μας.

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ         

 

The post Η σπουδαιότητα της απογραφής πληθυσμού-κατοικιών για το δήμο Σητείας appeared first on Ανατολή.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.anatolh.com/2021/11/24/i-spoudaiotita-tis-apografis-plithysmou-katoikion-gia-to-dimo-siteias/ ανήκει στο _Τοπικά νέα – Ανατολή .

Στείλτε το σε φίλους σας: