Η πολυβραβευμένη ταινία “ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΛΠΑΝ” του Σεργκέι Ντβορτσεβόι προβάλλεται την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Την εξαιρετική ταινία ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΛΠΑΝ (ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 2008, 100’) του Σεργκέι Ντβορτσεβόι/Sergey Vladimirovich Dvortsevoy θα προβάλει ο πολιτιστικός σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ» στην κεντρική αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70) την ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στα πλαίσια του αφιερώματος στον Ασιατικό Κινηματογράφο με τίτλο «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ». Η ταινία συνδυάζει τον ρεαλισμό, το χιούμορ και τη συγκίνηση με συναρπαστικές σκηνές από την καθημερινότητα των νομάδων στις στέπες του Καζακστάν, γι’ αυτό τιμήθηκε το 2008 με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ στην ενότητα «ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΒΛΕΜΜΑ» στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ των ΚΑΝΩΝ και απέσπασε 5 ακόμα ΒΡΑΒΕΙΑ σε άλλα ΔΙΕΘΝΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.

Περίληψη:  Ο νεαρός Άσα έχει μόλις τελειώσει τη στρατιωτική του θητεία και επιστρέφει στο Καζακστάν, για να ζήσει μια νομαδική ζωή στη στέπα, μαζί με την αδελφή του και τον άντρα της. Ο Άσα θέλει να παντρευτεί, προκειμένου να ξεκινήσει την καινούρια του ζωή ως βοσκός. Η μόνη υποψήφια νύφη είναι η Τουλπάν, κόρη και αυτή βοσκών, αλλά δεν θέλει να τον παντρευτεί γιατί, όπως υποστηρίζει, έχει μεγάλα αυτιά! Ο Άσα όμως είναι αποφασισμένος και κάνει όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον. Σκηνοθεσία Σεργκέι Ντβορτσεβόι με τους: Ασκάτ Κουτσεντσέρεκοφ, Σαμάλ Εσλίαμοβα, Οντάς Μπεσικμπάσοφ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική

ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 2008

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Καζακστάν, Ρωσία, Γερμανία, Πολωνία, Ελβετία

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100

ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σεργκέι Ντβορτσεβόι

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ασκάτ Κουτσεντσέρεκοφ, Σαμάλ Εσλίαμοβα, Οντάς Μπεσικμπάσοφ

Δείτε το trailer της ταινίας ΕΔΩ

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:

Α’ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19.00-21.00

Κράτηση θέσης (ηλεκτρονικά): https://www.chania-culture.gr/…/gia-ta-matia-tes

Β’ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21.30-23.30

Κράτηση θέσης (ηλεκτρονικά): https://www.chania-culture.gr/…/gia-ta-matia-tes

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον covid.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ»

(Δείτε τη σελίδα του πολιτιστικού μας συλλόγου στο facebook ΕΔΩ)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

To άρθρο Η πολυβραβευμένη ταινία “ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΛΠΑΝ” του Σεργκέι Ντβορτσεβόι προβάλλεται την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων εμφανίστηκε στον Αγώνας της Κρήτης.

Το πρωτότυπο άρθρο https://agonaskritis.gr/%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84/ ανήκει στο Τοπικα – Αγώνας της Κρήτης .

Στείλτε το σε φίλους σας: