Γεωργόπουλος: Γιατί δεν γίνεται να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ – Ανησυχία και για την Κρήτη

Την ανησυχία του για το πως θα εξελιχθεί η επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης εξέφρασε μέσα από τον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τον Σωτήρη Μεταξά ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Δημήτρης Γεωργόπουλος.

«Είμαστε προς το παρόν σε καλό επίπεδο», δήλωσε αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του νησιού, ωστόσο συμπλήρωσε: «ανησυχώ γιατί τις τελευταίες ημέρες είχαμε αύξηση των κρουσμάτων και επομένως δεν ξέρουμε τι θα γίνει σε δύο με τρεις εβδομάδες».

Αναφορικά με τις αντοχές του ΕΣΥ, ο κ Γεωργόπουλος τόνισε πως όσο υπάρχουν εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, τα νοσοκομεία θα πιέζονται. «Δεν υπάρχει κανένα σύστημα υγείας στον κόσμο που να μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους πανδημίες . Δεν υπάρχει περίπτωση το σύστημα να αντέξει εάν αυξηθούν οι νοσηλείες και κατ’ επέκταση οι άνθρωποι που θα χρειάζονται Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», σημείωσε.

«Αν ήταν εμβολιασμένος ο πληθυσμός δεν θα είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Απολύτως», τόνισε ο κ. Γεωργόπουλος, ενώ ξεκαθάρισε παράλληλα πως είναι ανέφικτη η δημιουργία επιπλέον κλινών ΜΕΘ.

«Εάν χρειαστούμε περισσότερα κρεβάτια εντατικής θα αυξηθεί η θνητότητα. Είναι πάρα πολύ απλό», σημείωσε εξηγώντας πως ακόμα και αν «ανοίξουν» νέες κλίνες ΜΕΘ είναι πεπερασμένος ο αριθμός των ανθρώπων που μπορεί αν τις στελεχώσουν. «Για να γίνεις γιατρός εντατικολόγος θέλεις 8 χρόνια ειδικότητα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα πουθενά στον κόσμο και δεν μπορώ να καταλάβω ανθρώπους που λένε ανοίξτε και δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Και να έχουμε κρεβάτια εντατικής δεν μπορεί να γίνει κάτι. Απλώς θα έχεις έναν άρρωστο σε ένα κρεβάτι που θα το έχεις ονομάσει εσύ εντατική αλλά δεν θα είναι εντατική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ προέτρεψε όλους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. «Αυτοί που δεν έχουν κάνει καμία δόση να πάνε να εμβολιαστούν. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο πια», κατέληξε ο κ. Γεωργόπουλος.

Στείλτε το σε φίλους σας: