Εργοτάξιο και το β’ τμήμα της 1821

Εργοτάξιο και το β’ τμήμα της 1821

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες στο δεύτερο τμήμα της 1821 και συγκεκριμένα από το ύψους που συμβάλλει με την Καρτερού μέχρι την Κόσμων. Οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα της 1821 θα αναπτυχθούν μέχρι το τέλος του μήνα, και η εκτίμηση που διατυπώνεται είναι ότι εκτός απροόπτου το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί και να φτάσει στο επίπεδο της σκυροδέτησης. Στη συνέχεια για όλο τον Δεκέμβρη οι εργασίες θα σταματήσουν και θα συνεχιστούν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μετά από σχετική συνεννόηση του Δήμου Ηρακλείου με τους εμπόρους της περιοχής.

Αυτό άλλωστε προβλέπει η σχετική συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει η Λότζια με τους εμπόρους της οδού, από τους οποίους είχε μπει βέτο για τη συνέχιση των εργασιών μέσα στο μήνα Δεκέμβριο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το 10ήμερο που μεσολαβεί είναι κρίσιμο σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των εργασιών αφού όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Γ.Αναστασάκης, ακόμα και αν δεν επιτευχθεί το πλάνο που έχει τεθεί θα πρέπει το εργοτάξιο να διαμορφωθεί με τρόπο ώστε να μην μπλοκάρει η πρόσβαση των πεζών και να μην ανακοπεί η κυκλοφορία ώστε να μην έχει παρενέργειες η λειτουργία των καταστημάτων.

Η πλευρά του Δήμου εμφανίζεται φειδωλή σε σχέση με το τι μπορεί να κατακτηθεί σε επίπεδο εργασιών το επόμενο δεκαήμερο, με δεδομένη την εμπειρία του πρώτου τμήματος του εργοταξίου της 1821, όπου αποδείχτηκε ότι παρά τις καλές προθέσεις ανέκυψαν μια σειρά από ζητήματα που τελικά χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να διεκπεραιωθούν.

Ο αντιδήμαρχος σημειώνει ότι σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει αποξήλωση των στύλων της ΔΕΗ και καθαίρεση των πεζοδρομίων. Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του υπόλοιπου τμήματος του εργοταξίου, ο κ. Αναστασάκης τονίζει ότι προχωρά η διαδικασία των πλακοστρώσεων. Συγκεκριμένα οι πλακοστρώσεις θα ξεκινήσουν από την Χριστομιχάλη Γιάνναρη, με κατεύθυνση προς το Μεϊντάνι, και κατά μήκος όλης της μικρής Έβανς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πάγια θέση της δημοτικής Αρχής είναι, ότι  όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθούν τα έργα, τόσο νωρίτερα η τοπική αγορά και ολόκληρη η πόλη θα καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη από τη μεγάλη παρέμβαση ανάπλασης.

Ωστόσο αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες και τις παρενέργειες που ανακύπτουν από την όχληση του εκτεταμένου εργοταξίου, μετά από εντολή του Δημάρχου Β. Λαμπρινού, θα προχωρήσει στην πλήρη απαλλαγή από δημοτικά τέλη, όλων των εμπόρων που διατηρούν καταστήματα περιμετρικά του εργοταξίου που αναπτύσσεται στην καρδιά του Ηρακλείου και για την επόμενη χρονιά.

Αυτό που έχει ξεκαθαρίσει η Λότζια είναι ότι το μέτρο αυτό της οικονομικής ελάφρυνσης, θα ισχύσει αυστηρά για τους καταστηματάρχες που είναι άμεσα πληττόμενοι από το εργοτάξιο και ότι στη λίστα αυτή δεν μπορούν να ενταχθούν όσοι διατηρούν για παράδειγμα καταστήματα σε πεζόδρομους και ήδη απολαμβάνουν τα οφέλη από την ανάπλαση που έχει ολοκληρωθεί.

The post Εργοτάξιο και το β’ τμήμα της 1821 appeared first on ΠΑΤΡΙΣ.

Στείλτε το σε φίλους σας: