Εκκλησία της Κρήτης: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για την υγεία του Αρχιεπισκόπου

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης η κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, με τους ιεράρχες να ενημερώνονται και να συζητούν επί του πορίσματος των τριών γιατρών, οι οποίοι ορίστηκαν για να αποφανθούν για της κατάστασης της υγείας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Τα μέλη της Ιεράς Συνόλου αφού λάβουν γνώση για το περιεχόμενο των πορισμάτων αναμένεται να αποφασίσουν αν θα ξεκινήσει η διαδικασία διαδοχής του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Εάν τελικά η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου κρίνεται μη αναστρέψιμη και ως εκ τούτου κριθεί ότι δεν μπορεί να ασκεί πλέον τα καθήκοντά του θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 39 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης.

Μετά την Σύνοδο των ιεραρχών της Κρήτης θα σταλεί στο Φανάρι έγγραφο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εξετάσει το φάκελο με τις γνωματεύσεις και θα απαντήσει με νέα επιστολή, το πόρισμα της οποίας εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Από την στιγμή που ενημερωθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και συμφωνήσει-αποφασίσει για την «χηρεία» του Αρχιεπισκοπικού θρόνου, θα δρομολογηθούν τα προβλεπόμενα.

Το πρωτότυπο άρθρο https://creta24.gr/ekklisia-tis-kritis-se-exelixi-i-krisimi-synedriasi-tis-ieras-synodoy-gia-tin-ygeia-toy-archiepiskopoy/ ανήκει στο ΚΡΗΤΗ – Creta24 .

Στείλτε το σε φίλους σας: