Χανιά | Πρόγραμμα Εορτασμού 108ης Επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, δημοσίευσε η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Α. ΓΕΝΙΚΑ
Από την 8 η πρωινή ώρα της 30 Νοεμβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 1ης Δεκεμβρίου 2021 ορίζεται
1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και Ι.Δ των Οργανισμών, των Τραπεζών ως και των πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι των Χανίων.
2. Φωταγώγηση της πόλης των Χανίων, με τη φροντίδα του Δήμου Χανίων, όπως επίσης και των Δημοσίων και των Δημοτικών καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και Ι.Δ των Οργανισμών και των Τραπεζών τις εσπερινές ώρες στις 30 Νοεμβρίου και 1 η Δεκεμβρίου 2021.
3. Πανηγυρικός διάκοσμος των οδών και πλατειών της πόλης των Χανίων και του Φρουρίου Φιρκά, με τη φροντίδα του Δήμου Χανίων.

Β. ΕΙΔΙΚΑ

ΤΡΙΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021
11:00 Στέψη του ανδριάντα του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου (Πλατεία Ελευθερίας) Κατάθεση στεφάνων από μαθητές και σπουδαστές της πόλης των Χανίων, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών.
Μετά τη στέψη θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια θα ανακρουστεί, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων, ο Θούριος του Εθνάρχη και ο Εθνικός Ύμνος.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021
07.30-10.30 – Μητροπολιτικός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου Όρθρος Θεία Λειτουργία – Μνημόσυνο
11.00 – Επίσημη Δοξολογία
Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα σχηματιστεί πομπή για την μεταφορά της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.
11.30 Φρούριο Φιρκά – Τελετή έπαρσης τη σημαίας
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από το Δήμαρχο Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, και στην συνέχεια θα γίνει Έπαρση της Σημαίας.

Ακολουθεί επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, με παρουσίαση νέων εκθεμάτων- δωρεών, και στη συνέχεια επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων.

19.00 Εκδήλωση στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Θα σταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις από το Εθνικό Ίδρυμα που διοργανώνει την εκδήλωση.

Τα της Δοξολογίας παρακαλείται να αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Τα της συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στον εορτασμό και της απόδοσης τιμών, παρακαλείται να αναλάβει η 5 η ΤΑΞ.ΠΖ (ΑΔΦΧ). Ειδικότερα, τα της συμμετοχής πολεμικών αεροσκαφών, η 115 ΠΜ, και τα της συμμετοχής πολεμικού πλοίου, ο Ναύσταθμος Κρήτης.

Ο Δήμος Χανίων παρακαλείται να μεριμνήσει για το σημαιοστολισμό της πόλης των Χανίων, τη διευθέτηση των χώρων της Ιεράς Μητρόπολης, του Φρουρίου Φιρκά και του Ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου, και για την εγκατάσταση μεγαφωνικής συσκευής στην πλατεία του Διοικητηρίου Χανίων και στο Φρούριο Φιρκά.

Για την τάξη και ασφάλεια σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων, παρακαλείται να
μεριμνήσει η Αστυνομική Δ/νση Χανίων.
Το Λιμεναρχείο Χανίων παρακαλείται να μεριμνήσει για τα μέτρα τάξης στο Φρούριο
Φιρκά.

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων παρακαλείται να μεριμνήσει για την πρόσβαση και τον
ευπρεπισμό του χώρου του Φρουρίου Φιρκά.

Την ευθύνη για την παράταξη και τον συντονισμό των σχολείων και των πολιτικών τμημάτων που θα συμμετέχουν στην πομπή της Σημαίας, θα έχει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, κ. Εμμανουήλ Τζανάκης, βοηθούμενος από τους Υπεύθυνους των Ομάδων Φυσικής Αγωγής & Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων, κ. Ιάκωβο Κουμή για την Δ.Δ.Ε. Χανίων και κ. Εμμανουήλ Αγγελάκη για την Π.Δ.Ε Χανίων.

Οι Υπεύθυνοι των Ομάδων Φυσικής Αγωγής παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την έγκαιρη παράταξη των αντιπροσωπειών των σχολείων κατά την τελετή της στέψης του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου και για τo σχηματισμό της πομπής από τη Μητρόπολη μέχρι το Φρούριο Φιρκά με τη συμμετοχή μαθητών, νέων και νεανίδων με τοπικές ενδυμασίες, Προσκόπων και Οδηγών, μετά από συνεννόηση με τους τελετάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων να ενημερώσουν τα σχολεία αρμοδιότητάς τους.

Το συντονισμό των εκδηλώσεων θα έχουν ο Ειδικός Συνεργάτης της Π. Ε. Χανίων, κ. Σήφης Μαρκάκης, και η Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων/Διεθνών Σχέσεων της Π.Ε. Χανίων, κα Ρούλα Οικονομάκη.

Τελετάρχες:
– Για την 30 Νοεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας (ανδριάντας Ελ. Βενιζέλου), τελετάρχης οριζόμενος από το Δήμο Χανίων.
– Για την 1 η Δεκεμβρίου στο Μητροπολιτικό Ναό και στο χώρο του Φρουρίου Φιρκά, τελετάρχης οριζόμενος από το Δήμο Χανίων.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Πρόγραμμα Εορτασμού 108ης Επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα appeared first on zarpanews.gr.

Στείλτε το σε φίλους σας: