Αρνητές οι γονείς! 36 παιδιά στην Κρήτη δεν πάνε σχολείο

Συνολικά 36 παιδιά σε όλη την Κρήτη, μαθητές στην α’θμια (νηπιαγωγεία-δημοτικά) και στην β’θμια (γυμνάσια-λύκεια) εκπαίδευση δεν πάνε σχολείο από την αρχή της χρονιάς, όχι γιατί το έχουν επιλέξει αλλά γιατί το έχουν “επιλέξει” οι γονείς τους, που αρνούνται να δεχθούν τα μέτρα που λαμβάνονται στα σχολεία.

Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις είναι στην Π.Ε. Ηρακλείου (21), ακολουθούν τα Χανιά (7), το Ρέθυμνο (5) και το Λασίθι (3).

Ήδη, τα Υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης ετοιμάζουν ένα νέο νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο που παρατηρείται και λόγω της πανδημίας.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η επαναφορά της ποινικής κύρωσης για τους συγκεκριμένους γονείς, η οποία καταργήθηκε στον νέο Ποινικό Κώδικα του 2019 ως πταίσμα.

«Η παρούσα κυβέρνηση έχει τη διάθεση να γίνει μία ad hoc ρύθμιση προκειμένου η απόφαση κάποιων αρνητών – γονέων να στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης από τα παιδιά τους, να θεωρείται πλέον πλημμέλημα, ελαφρύ μεν, αλλά πλημμέλημα», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, μιλώντας στο MEGA.

The post Αρνητές οι γονείς! 36 παιδιά στην Κρήτη δεν πάνε σχολείο appeared first on Parakritika.gr.

Στείλτε το σε φίλους σας: