Αντίθετα τα Γυμναστήρια στο ν/σ για τον αθλητικό εθελοντισμό

Από τη συνάντηση του Σωκράτη Βαρδάκη με τον Δημήτρη Δακανάλη

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τον Αθλητισμό, προχώρησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κρήτης, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη, μετά και την ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ηρακλείου κ. Δημήτρη Δακανάλη, καταθέτοντας αναφορά την επιστολή των Συλλόγων, προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην επιστολή τους προς την Αρμόδια Υπουργό, οι σύλλογοι ιδιοκτητών γυμναστηρίων Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, δηλώνουν την αντίθεσή τους σχετικά με το σχέδιο νόμου Αθλητικός Εθελοντισμός, Αθλητισμός Αναψυχής και Άθλησης για όλους, Πνευματικός Αθλητισμός, Ηλεκτρονικός αθλητισμός, Εργασιακός Αθλητισμός και λοιπές τροποποιήσεις της Αθλητικής Νομοθεσίας, καθώς τα άρθρα που αναφέρονται στη σύσταση Σωματείων Αθλητισμού και Αναψυχής, δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι ενός ήδη βαριά πληττόμενου κλάδου 2.500 επιχειρήσεων, που αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Επιπλέον, εκφράζουν την ανησυχία τους αναφορικά με την εισαγωγή των «Εκπαιδευτών» στον αθλητισμό, καθώς εκχωρούνται ευθύνες εκγύμνασης σε ανθρώπους ανειδίκευτους και απαίδευτους πάνω στη σωματική άσκηση και ζητούν την απόσυρση των επίμαχων άρθρων.

Όπως προέκυψε και από τη συνάντηση του κ. Βαρδάκη με τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων και από την κινητοποίηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άσκησης, ο οποίος καλεί ήδη σε συλλογή υπογραφών κατά του νομοσχεδίου, σε αυτό περιλαμβάνονται διατάξεις που καταστρατηγούν τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου των Γυμναστών, υποβαθμίζοντας τα πτυχία τους και απαξιώνοντας τις σχολές Φυσικής Αγωγής.

Οι βουλευτές καλούν την αρμόδια Υπουργό να τους ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν επιτακτικά την απόσυρση των σχετικών διατάξεων.

 

The post Αντίθετα τα Γυμναστήρια στο ν/σ για τον αθλητικό εθελοντισμό appeared first on ΠΑΤΡΙΣ.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.patris.gr/2021/11/23/antitheta-ta-gymnastiria-sto-n-s-gia-ton-athlitiko-ethelontismo/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=antitheta-ta-gymnastiria-sto-n-s-gia-ton-athlitiko-ethelontismo ανήκει στο ΚΡΗΤΗ – ΠΑΤΡΙΣ .

Στείλτε το σε φίλους σας: