Το στίγμα του Ανδρουλάκη για την επόμενη μέρα

ανδρουλιδακης

Πολλά επίπεδα είχε η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη την Τρίτη στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της οποίας και έδειξε πως τόσο το γνωστικό του αντικείμενο σε μια πλειάδα θεμάτων όσο όμως και η πολιτική του εμπειρία εντός κι εκτός χώρας δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Πέραν όμως από τα βασικά στοιχεία της ομιλίας και την προτροπή να σηκωθεί ξανά ψηλά από το Ηράκλειο και την Κρήτη ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ, υπήρξαν και σημεία «πίσω από τις γραμμές» όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε ένα καθαρό στίγμα για την επόμενη ημέρα.

Ένα από αυτά, ήταν η έμμεση διευκρίνιση και απάντηση του υποψήφιου προέδρου σχετικά με την μη συμμετοχή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, χωρίς να απαντήσει ευθέως στον Ανδρέα Λοβέρδο και σε όσους τον κρίνουν αρνητικά, υπενθύμισε ότι το 2019 θα μπορούσε να είναι βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο και θα ήταν, αν κι εφόσον δεν του είχε στερηθεί ουσιαστικά το δικαίωμα συμμετοχής από το ίδιο το Κίνημα Αλλαγής.

Ασφαλώς ο υποψήφιος πρόεδρος δεν κατηγόρησε ούτε τη Φώφη Γεννηματά γι’ αυτό, ούτε και τους «οικείους» της εντός του κόμματος. Φρόντισε όμως να υπενθυμίσει, πρώτον ότι δεν ξεχνά και δεύτερον, ότι παρά τον πόλεμο που έχει δεχθεί, παραμένει στην παράταξη και στηρίζει την ενότητα του κόμματος.

Ένα δεύτερο σημείο στο οποίο πρέπει να σταθεί κανείς, είναι στο πώς δομεί τον αντιπολιτευτικό του λόγο απέναντι τόσο στη Νέα Δημοκρατία, όσο όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα από την ομιλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε πως εφόσον ήταν πρόεδρος θα είχε φροντίσει να τονίσει το γεγονός πως ολόκληρη η Ευρώπη, μέσα στην πιο δύσκολη καμπή της αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της σοσιαλδημοκρατίας και στηρίζεται σε αυτή για να οικοδομήσει την αναγέννηση της Ευρώπης του αύριο.

Έδειξε επίσης πως δεν θα άφηνε αναπάντητο το γεγονός ότι η Ελλάδα παρουσιάζει πολύ χειρότερη εικόνα το 2021 με το εμβόλιο απ’ ότι παρουσίαζε πριν υπάρξουν εμβόλια και σχετική διαχείριση μέσω αυτών.

Τόνισε ακόμα πως η κόντρα με τον Κυριακό Μητσοτάκη, θα ήταν «προγραμματική» και θα σχετιζόταν αφενός με το γεγονός πως καμία από τις πολιτικές του δεν έχουν ως στόχο το κοινωνικό κράτος, αλλά την ενίσχυση των ανώτερων στρωμάτων και αφετέρου με το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία όχι απλά συντηρεί στους κόλπους της ακραία δεξιά στοιχεία, αλλά τους προσφέρει παράλληλα στέγη και νευραλγικά Υπουργεία.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε σαφές το γεγονός πως θα τον «χτυπούσε» στο ότι είναι ένα καιροσκοπικό κόμμα χωρίς πρόγραμμα, που ευθύνεται για πολλές αποτυχίες της χώρας. Μεταξύ αυτών, η πλήρης αποτυχία του δημοψηφίσματος, καθώς και η «πρωτότυπη» αποτυχία, τα Σκόπια να ονομάζονται Βόρεια Μακεδονία και οι κάτοικοι της Μακεδόνες.

Ενδεικτική είναι και η στάση του αναφορικά με την εξωτερική πολιτική και τις αμυντικές δαπάνες, σύμφωνα με την οποία, η χώρα μας που βρίσκεται μόνιμα υπό την Τουρκική απειλή θα έπρεπε ήδη να έχει αναπτύξει τη δική της αμυντική βιομηχανία και να μην βασίζεται αποκλειστικά σε δυνάμεις και εξοπλισμούς ισχυρότερων χωρών.

Ξεκάθαρη ήταν η θέση του Νίκου Ανδρουλάκη τέλος, για τη λειτουργία των κομμάτων, για την οποία τόνισε πως είναι ανάγκη να δημιουργηθούν Περιφερειακοί Πυρήνες και να υλοποιηθούν περιφερειακά συνέδρια, ώστε να αναδειχθούν τα πραγματικά προβλήματα από τη βάση και να μην υλοποιείται μια κεντρική διαχείριση χωρίς ουσιαστική γνώση.

The post Το στίγμα του Ανδρουλάκη για την επόμενη μέρα appeared first on ΠΑΤΡΙΣ.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.patris.gr/2021/12/02/to-stigma-toy-androylaki-gia-tin-epomeni-mera/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=to-stigma-toy-androylaki-gia-tin-epomeni-mera ανήκει στο ΚΡΗΤΗ – ΠΑΤΡΙΣ .

Στείλτε το σε φίλους σας: