Στα Χανιά ο Μάκης Βορίδης για την επέτειο της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Τα Χανιά αναμένεται να επισκεφθεί την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Ο Υπουργός θα λάβει μέρος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ίδρυμα «Ελ. Βενιζέλος»  την Τετάρτη στις 19:00

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ανάγνωση αποσπασμάτων από την έκδοση του Ιδρύματος «Το ημερολόγιο του Μανούσου» της Άρτεμης Πλανάκη, σε εικονογράφηση Λίλας Καλογερή. Τα αποσπάσματα θα διαβάσει η συγγραφέας και η Ανδρονίκη Κοκοτσάκη.

Για τη σημασία της επετείου θα μιλήσει ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γεώργιος Μαρινάκης. Η εκδήλωση θα κλείσει με απονομή τιμητικής διάκρισης στην 115 Πτέρυγα Μάχης για την καθοριστική συμβολή της στην Άμυνα της χώρας και στον Επισμηναγό (Ι) Γεώργιο Παπαδάκη για την εξαιρετική συμβολή του στις εκδηλώσεις της επετείου την 1η Δεκεμβρίου 2019, στα Χανιά, καθώς και επίδοση αναμνηστικής φωτογραφίας από τις εκδηλώσεις του 2019 προς το Ίδρυμα, από τον Διοικητή της 115 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχο (Ι) Ιωάννη Χατζηγεωργίου.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Χανίων θα τελεστούν Θεία Λειτουργία – Μνημόσυνο (07:30) και Επίσημη Δοξολογία (11:00), θα ακολουθήσει πομπή προς το Φρούριο Φιρκά και έπαρση της σημαίας, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Κατά την έπαρση της σημαίας θα πραγματοποιηθεί διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης, ενώ φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού θα καταπλεύσει στο χώρο του λιμανιού.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στη συνέχεια επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων.

zarpanews.gr

The post Στα Χανιά ο Μάκης Βορίδης για την επέτειο της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα appeared first on zarpanews.gr.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.zarpanews.gr/sta-chania-o-makis-voridis-gia-tin-epeteio-tis-enosis-tis-kritis-me-tin-ellada/ ανήκει στο Απεργούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χανίων – Αυτά είναι τα αιτήματά τους .

Στείλτε το σε φίλους σας: