Ο τουρισμός στην Κρήτη και οι ψηφιακοί νομάδες

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου έδωσε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία:

Η Κρήτη μέχρι πρότινος είχε κατά μέσο όρο δυο επαναλαμβανόμενους επισκέπτες και ένα νέο, τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε η αναλογία αυτή αντιστράφηκε και το νησί επισκέφτηκαν περισσότεροι νέοι επισκέπτες από άλλες χώρες παρά επαναλαμβανόμενοι.

* Ο Κυριάκος Κώτσογλου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση του 2022 υπογραμμίζοντας όμως με έμφαση ότι «αυτή εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, ξεκαθαρίζοντας πως, αν αυτό δεν γίνει, τότε όλες οι προβλέψεις θα πέσουν στο κενό».

* Η Περιφέρεια Κρήτης για τη νέα σεζόν προγραμματίζει μια σειρά δράσεων τουριστικής προβολής στοχεύοντας στην προώθηση της Κρήτης ως ένα αειφόρο τουριστικό προορισμό δίδοντας έμφαση στον γαστρονομικό τουρισμό, αλλά και στους ψηφιακούς νομάδες.

* Ειδικότερα για τους ψηφιακούς νομάδες, η πόλη του Αγίου Νικολάου έχει όλες τις προϋποθέσεις για να τους προσελκύσει. Είναι αυτοί που δεν έχουν σταθερή επαγγελματική έδρα… που ενώ η έδρα της εταιρείας τους και γενικότερα ο φυσικός χώρος εργασίας τους είναι σε άλλη χώρα, η τεχνολογία (ο υπολογιστής και το διαδίκτυο) τους προσφέρει τη δυνατότητα να εργάζονται μακριά από τη βάση τους.

Ποιά μπορεί να είναι η έδρα τους; Το Μεραμπέλλο. Να κάνουν τα μπάνια τους και συγχρόνως να εργάζονται. Δεν είναι λίγα τα παιδιά του Αγίου Νικολάου, που δουλεύουν σε ξένες χώρες και το καλοκαίρι που μας πέρασε, λόγω της πανδημίας, δούλεψαν από τα σπίτια τους στον Άγιο Νικόλαο.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

 

The post Ο τουρισμός στην Κρήτη και οι ψηφιακοί νομάδες appeared first on Ανατολή.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.anatolh.com/2021/12/12/o-tourismos-stin-kriti-kai-oi-psifiakoi-nomades/ ανήκει στο _Τοπικά νέα – Ανατολή .

Στείλτε το σε φίλους σας: