Νέες ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χανίων

Με την ασφαλτόστρωση των οδών Γογονή και Αλέκου Παναγούλη, συνεχίζονται οι εκτεταμένες παρεμβάσεις του Δήμου Χανίων για τη βελτίωση του οδικού δικτύου. Με τη σύμβαση που υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 29/11/2021, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, και ο ανάδοχος εργολάβος, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Καλογριδάκη, ξεκινούν οι διαδικασίες για την ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα σε ένα μήκος περισσότερων από 2 χλμ. περιμετρικά του κέντρου των Χανίων.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση, της οποίας ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 800.000 €,  αφορά στην κατασκευή του έργου “Επισκευές – Συντηρήσεις υποδομών οδών Δ.Ε. Χανίων”, και προβλέπει εργασίες ανακατασκευής οδοστρώματος στην οδό Γογονή, από τη συμβολή με την οδό Περιβολίων έως τη Λεωφ. Ηρακλείου και στην οδό Αλέκου Παναγούλη, από τη συμβολή με την Λεωφ. Κων/νου Καραμανλή έως και την οδό Ποθουλάκη, με στόχο τη βελτίωση του οδικού δικτύου που σε πολλά σημεία έχει υποστεί ζημιές, είτε από την κακοκαιρία είτε λόγω παλαιότητας.

Συνοπτικά θα γίνει απόξεση του παλαιού οδοστρώματος και κατασκευή νέας ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, προσαρμογές των υφιστάμενων φρεατίων στη νέα στάθμη, χωρίς αλλαγή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των οδών ενώ, ήδη το τελευταίο διάστημα, γίνονται τοπικές παρεμβάσεις σε επιβαρυμένα σημεία της οδού Γογονή.

Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο του 2022.  

The post Νέες ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χανίων appeared first on Parakritika.gr.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.parakritika.gr/nees-asfaltostroseis-ston-dimo-chanion/ ανήκει στο ΠΑΡΑ…ΚΡΗΤΙΚΑ – Parakritika.gr .

Στείλτε το σε φίλους σας: