ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Πού βάζει αγωγούς ομβρίων η ΔΕΥΑΗ

έργα για την κατασκευή νέων δικτύων ομβρίων της ΔΕΥΑΗ

Ένα μεγάλο έργο που αφορά στην κατασκευή νέων δικτύων ομβρίων σε μεγάλες εκτάσεις στις περιοχές Κορώνη Μαγαρά, Παπαπέτρου Γαβαλά, Κηπούπολη, Αλικαρνασσός, Αγ. Ιωάννης, Αγ. Τριάδα και περιοχή ΕΛΜΕΠΑ  προχωρά η ΔΕΥΑΗ.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έχει προϋπολογισμό 1.839.155,78  ευρώ. Συνολικά το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή περίπου 12.850 μέτρων αγωγών ομβρίων με τα απαραίτητα φρεάτια επίσκεψης και τα φρεάτια υδροσυλλογής.

Τα νέα δίκτυα θα είναι άμεσα λειτουργικά. Οι αγωγοί ομβρίων, μέσω των υφιστάμενων αποδεκτών θα οδηγούνται είτε στη θάλασσα είτε στον οριοθετημένο χείμαρρο Χρυσοβαλάντου.

Επίσης προβλέπεται κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής και σε άλλες θέσεις, πέραν εκείνων τα οποία συνδέονται με τα προτεινόμενα δίκτυα στην παρούσα μελέτη, σε υφιστάμενα δίκτυα, όπου κρίνεται απαραίτητο για τη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας. Το έργο έχει ορίζοντα υλοποίησης 2,5 χρόνια και προγραμματίζεται να αρχίσει στις αρχές του 2022.

 

The post ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Πού βάζει αγωγούς ομβρίων η ΔΕΥΑΗ appeared first on ΠΑΤΡΙΣ.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.patris.gr/2021/12/11/megali-paremvasi-poy-vazei-agogoys-omvrion-i-deyai/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=megali-paremvasi-poy-vazei-agogoys-omvrion-i-deyai ανήκει στο ΚΡΗΤΗ – ΠΑΤΡΙΣ .

Στείλτε το σε φίλους σας: