Η συζήτηση για τη ΔΕΠΑΝΑΛ δεν άφησε… χώρο στα τέλη

συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Σε νέα συνεδρίαση που προγραμματίζεται την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου να αποφασίσει το ύψος των δημοτικών τελών αφού στην προχθεσινή σύγκληση του Σώματος το θέμα της ΔΕΠΑΝΑΛ μονοπώλησε όλη τη συζήτηση.

Η συζήτηση αναπτύχθηκε σε υψηλούς τόνους και κλίμα έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση, που διασταύρωσαν τα ξίφη τους για μια σειρά από θέματα αναφορικά με την οικονομική λειτουργία της  δημοτικής επιχείρησης, ζητήματα διαχείρισης του Πολιτιστικού Κέντρου, θέματα προσωπικού αλλά και της μελλοντικής λειτουργίας της ΔΕΠΑΝΑΛ.

Έντονα επικριτική ήταν η πρώην πρόεδρος της ΔΕΠΑΛΑΛ κ. Ε. Σχοιναράκη- Ηλιάκη, η οποία έκανε λόγο για «παραμάγαζα και παράκεντρα εξουσίας» την περίοδο της θητείας της, ενώ επικαλέστηκε και δύο τιμολόγια που της ζήτησαν να υπογράψει για έργα που εκτελέστηκαν χωρίς τις αναγκαίες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία και δεν υπέγραψε.

Η ίδια δεν θέλησε να μιλήσει με ονόματα και να αποκαλύψει τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τους χειρισμούς αυτούς τα οποία γνωρίζει. Περιορίστηκε να αναφέρει ότι το ένα από αυτά τα τιμολόγια αφορά σε εργασίες με τη χρήση μπετόν οι οποίες εκτελέστηκαν στον Δήμο… Μαλεβιζίου.

“Και σε μένα ζητήθηκε να υπογράψω τα ίδια τιμολόγια” απάντησε η νυν πρόεδρος κ. Στ. Αρχοντάκη-Καλογεράκη αλλά δεν τα υπέγραψα, η οποία σημείωσε απευθυνόμενη στην προκάτοχό της  ότι εφόσον είχαν διαπιστωθεί τέτοια φαινόμενα στην προηγούμενη θητεία, έπρεπε να έχουν καταγγελθεί εγκαίρως.

Έντονα σκωπτικός για την οικονομική διαχείριση της ΔΕΠΑΝΑΛ ο κ. Π.Ινιωτάκης, ο οποίος εξέφρασε την απορία του για το πώς είναι δυνατόν να “μπαίνουν μέσα” και να έχουν ζημιογόνα λειτουργία τα μαγαζιά της δημοτικής επιχείρησης που βρίσκονται σε τόσο προνομιακή θέση, την ίδια ώρα που άλλα ιδιωτικά γειτονικά καταστήματα έχουν μεγάλους τζίρους. Μάλιστα διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται στην περίοδο της πανδημίας, αλλά και στο 2019 που ήταν μια καλή χρονιά για την τοπική αγορά. Επίσης, εξέφρασε και τους φόβους του ότι θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις αποτυχίες της δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί τη δημοτική επιχείρηση.

Μια εφ όλης της ύλης παρουσίαση για την πορεία υλοποίησης του Πολιτιστικού έκανε ο κ. Μ. Βασιλάκης σημειώντας ότι ο πολιτισμός δεν θέλει μιζέρια, ενώ ο κ. Ε.Κουκιαδάκης σημείωσε το πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα στη ΔΕΠΑΝΑΛ εάν είχε εισακουστεί η πρόταση του να συγκροτηθεί η διοίκηση της επιχείρησης με εκπροσώπους από όλες τις παρατάξεις που θα διασφάλιζαν τη διαφάνεια, τη συλλογικότητα και την παραγωγή σημαντικού έργου.

The post Η συζήτηση για τη ΔΕΠΑΝΑΛ δεν άφησε… χώρο στα τέλη appeared first on ΠΑΤΡΙΣ.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.patris.gr/2021/12/01/i-syzitisi-gia-ti-depanal-den-afise-choro-sta-teli/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=i-syzitisi-gia-ti-depanal-den-afise-choro-sta-teli ανήκει στο ΚΡΗΤΗ – ΠΑΤΡΙΣ .

Στείλτε το σε φίλους σας: