Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε τον “Αιματοκρήτη”

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε τον “Αιματοκρήτη”

Σε μία λαμπρή τελετή, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα έγινε την Πέμπτη, η απονομή των βραβείων των Νησίδων Ποιότητας 2021 που διοργανώνει ανά διετία η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία.

Η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απένειμε επτά βραβεία στις Ομάδες που η Ελλανόδικη Επιτροπή επέλεξε για τη φετινή βράβευση.

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» ήταν μια από τις βραβευόμενες ομάδες. Της βράβευσης προηγήθηκε η παρουσίαση της δράσης του Αιματοκρήτη από το μέλος της Ελλανοδίκου Επιτροπής κο Χρήστο Χαρπαντίδη, πρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ. Το βραβείο παρέλαβε η πρόεδρος του συλλόγου, ιατρός κ Ειρήνη Γεργιανάκη, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο Αιματοκρήτης εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο κ. Σπύρου Γεώργιο Spyrou George, τη γενική γραμματέα κα Εμμανουέλα Παπαδάκη Emmanouela Papadakh, τη νομική σύμβουλο και υπεύθυνη κεντρικού σχεδιασμού κα Γεργιανάκη Εβίνα Evina Gergianaki, το μέλος του ΔΣ κο Τίμο Πατελάκη Timos Patelakis από τις εθελόντριες Μαρία Σκουλά Γεργιανάκη Maria Skoula-Gergianaki και Ευαγγελία Μέμμου Litsa Memou καθώς επίσης και από τα νεότερα μέλη Αλεξάνδρα Ψωρογιάννη Alexandra Pswrogiannh εκπρόσωπο νέων αιμοδοτών και τη Μαρία Σπύρου Marietti Spir, μαθήτρια του 13ου Γυμνασίου Ηρακλείου.

Η πρόεδρος του Αιματοκρήτη κα Γεργιανάκη σε ένα σύντομο ευχαριστήριο λόγο αφιέρωσε το βραβείο στους εθελοντές αιμοδότες και αιμοδότριες, σε όλους όσοι συμπορεύτηκαν με τον σύλλογο και κυρίως σε εκείνους που «έχουν ανάγκη τα δικά μας χέρια για να να ζήσουν». Αναφέρθηκε επίσης στον σημαντικό ρόλο και έμπνευση που διαδραμάτισε τόσο η Κίνηση Πολιτών όσο και ο Σύνδεσμος Κωστάκης Μεσογίτης στο ξεκίνημα και την πορεία του κρητικού συλλόγου αιμοδοτών.

Το κλίμα της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγχαίρει τους εθελοντές ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες.

 

The post Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε τον “Αιματοκρήτη” appeared first on ΠΑΤΡΙΣ.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.patris.gr/2021/12/13/i-proedros-tis-dimokratias-vraveyse-ton-aimatokriti/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=i-proedros-tis-dimokratias-vraveyse-ton-aimatokriti ανήκει στο ΚΡΗΤΗ – ΠΑΤΡΙΣ .

Στείλτε το σε φίλους σας: