Η μάχη δυο παιδιών με τον καρκίνο ένωσε τους Κρητικούς (βίντεο)

Τεράστια συγκίνηση έχει προκαλέσει στην Κρήτη η ιστορία δύο Κρητικόπουλων που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». Μετά την έκκληση των οικογενειών τους, Κρητικοί σπεύδουν συνεχώς προκειμένου να δώσουν αίμα, να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο και να σταθούν στο πλευρό δύο νέων παιδιών που δίνουν το μεγαλύτερο αγώνα της ζωής τους.

Η Κρήτη γίνεται μια αγκαλιά για τα δύο νέα Κρητικόπουλα που δίνουν αγώνα ζωής. Ο λόγος για την Δήμητρα – Γλυκερία και τον Γιώργο, με τον γιατρό του τμήματος αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του σχετικά με την μεγάλη απήχηση που είχε η ιστορία των δυο παιδιών.

Το πιο ταπεινό «δώρο» που μπορούν να προσφέρουν οι Κρητικοί στους δύο νέους που δίνουν αγώνα ζωής, είναι να προσφέρουν 10 λεπτά από τη ζωή τους και να δώσουν αίμα. Όσοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να απευθυνθούν για αιμοδοσία στα νοσοκομεία της Κρήτης και σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας για: την Δήμητρα-Γλυκερία Δούση του Νικολάου 16 ετών που θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και τον Γιώργο Βασιλάκη του Δημητρίου, 18 ετών, που έχει ήδη μεταμοσχευτεί.

Να σημειωθεί πως έκτακτη αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε για τον ιερό σκοπό και στην πλατεία Ελευθερίας και θα επαναληφθεί και αύριο Σάββατο 11 Δεκεμβρίου μέχρι τις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας. Άλλωστε η ιστορία των παιδιών έχει αγγίξει τις καρδιές όλων.

Όπως επισημαίνεται, μεγάλη είναι η ανάγκη και για αιμοπετάλια, ωστόσο η δωρεά γίνεται αποκλειστικά στο νοσοκομείο «Ελπίδα» στην Αθήνας. Ευχή όλων είναι τα δύο νέα παιδιά να ξεπεράσουν την περιπέτεια υγείας και να επιστρέψουν γρήγορα νικητές στην Κρήτη.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

#pgnews

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.neoiorizontes.gr/i-machi-dyo-paidion-me-ton-karkino-enose-toys-kritikoys-vinteo/ ανήκει στο ΚΡΗΤΗ – ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ .

Στείλτε το σε φίλους σας: