Ηράκλειο: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια (εικόνες)

Ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας, η συνεδρίαση του το δημοτικού συμβούλιο Ηρακλείου όπου μεταξύ άλλων θα γίνει συζήτηση για την εισήγηση της δημοτικής αρχής για αύξηση των δημοτικών τελών.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στην Αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια και είναι διπλή.

Ειδικότερα, η πρώτη συνεδρίαση περιλαμβάνει την ενημέρωση ζητημάτων που αφορούν στη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

Στη συνέχεια, η δεύτερη συνεδρίαση, αφορά σε εφτά επιμέρους ζητήματα.

  1. Καθορισμός συντελεστών Δημοτικών Τελών και Φόρων για το έτος 2022 (απόφαση 1153/2021 Οικονομικής Επιτροπής).
  2. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διαμόρφωση του τέλους ύδατος άρδευσης έτους 2022 (απόφαση 1102/2021 σε Ορθή Επανάληψη, Οικονομικής Επιτροπής).
  3. Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού 2021 για την λογιστική τακτοποίηση και τον συμψηφισμό των οφειλών μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και ΔΕΥΑΗ (απόφαση 930/2021 σε 2η Ορθή Επανάληψη).
  4. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2021 με τίτλο «Καταβολή Μετοχικού Κεφαλαίου στην «Α.Ο.Τ.Α ΗΡΑΚΛΕΙΟ Α.Ε» (απόφαση 1105/2021 Οικονομικής Επιτροπής).
  5. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2021 για την εγγραφή νέων ΚΑ εσόδων – εξόδων για την υλοποίηση της πράξης: Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020» με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση των Ιστορικών Κτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Λότζιας – Δημαρχείου Δήμου Ηρακλείου» και ακρωνύμιο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ» (απόφαση 1107/2021 Οικονομικής Επιτροπής)
  6. Εξέταση της με αρ. πρωτ. 74264/5-8-2021 ένστασης της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Τεχνόπολις Σινέ Τσαγκαράκης ΑΕΕ» και της κοινωνίας αστικού δικαίου με την επωνυμία «Βιντσέντζος Κορνάρος Σ. και Ι. Τσαγκαράκης Κοινωνία Αστικού Δικαίου» κατά της υπ΄ αριθμ. 169/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, που αφορά τη σημειακή τροποποίηση του Γ.Π.Σ. Ηρακλείου ως προς τις χρήσεις γης σε τμήμα του παραλιακού μετώπου της πολεοδομικής ενότητας 13 «Καμίνια» του Δήμου Ηρακλείου (απόφαση 99/2021 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
  7. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2021 για την μελέτη ανέγερσης αποτεφρωτηρίου στο Δήμο Ηρακλείου (απόφαση 1103/2021 Οικονομικής Επιτροπής).

Μιλώντας στoν Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη, αναφερόμενη ειδικά στην αύξηση των δημοτικών τελών, διευκρίνισε ότι η πρόταση που συζητείται σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο αφορά την αύξηση στα οικιακά δημοτικά τέλη κατά 30% και στα επαγγελματικά κατά 20%.

Η ίδια, διευκρίνισε ότι η πρόταση αυτή, προέκυψε έπειτα από τις υποχρεώσεις του δήμου προς τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, οι οποίες ανέρχονται σε ποσό των 5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν:

  • το τέλος ταφής απορριμμάτων, ένα τέλος που επιβάλλεται από την νομοθεσία σε όλους τους δήμους
  • τη συμμετοχή του δήμου στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων και
  • τη λειτουργία της μονάδας προεπεξεργασίας λυμάτων και τη μεταφορά τους στο κύτταρο των Πέρα Γαλήνων

 

Το πρωτότυπο άρθρο https://creta24.gr/irakleio-se-exelixi-i-synedriasi-toy-dimotikoy-symvoylioy-sti-lotzia-eikones/ ανήκει στο ΚΡΗΤΗ – Creta24 .

Στείλτε το σε φίλους σας: