Επί τάπητος ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης των απορριμμάτων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία ΕΣΔΑΚ η Πρώτη συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο της υπό εκπόνησης ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ με αντικείμενο την προσαρμογή του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) στους στόχους και κατευθύνσεις του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) 2020 – 2030 και του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων (ΕΣΣΠΔΑ).

Στη Συνάντηση παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα Περιβάλλοντος κ. Ξυλούρης Νικόλαος και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, ο Δήμαρχος Δήμου Αρχανών Αστερουσίων κ. Κοκοσάλης Μανώλης, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Διαχείρισης Περιβάλλοντος Δήμων Ν. Καζαντζάκη, Αρχανών, Τεμένους,  ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Σέγκος Γιάννης και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας ΑΕ ΟΤΑ με τον Διευθυντή του κ. Παπαδάκη Γιώργο, ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, κ. Καλογεράκης Ζαχαρίας  και στελέχη του ΕΣΔΑΚ ενώ συμμετείχαν διαδικτυακά o Δ/ντης της ΔΕΔΙΣΑ Χανίων κ. Πατεράκης Κώστας καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Μετά τη παρουσίαση των κατευθύνσεων του Εθνικού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων από το μελετητή κ. Ηλιόπουλο Γιώργο ακολούθησε διαλογική συζήτηση όπου ομόφωνα αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαβούλευση με τους Δήμους της Κρήτης και τους υφιστάμενους ΦΟΔΣΑ.

Στόχος και σκοπός όλων αποτελεί η αναθεώρηση του νέου ΠΕΣΔΑΚ να στηρίζει και να ολοκληρώνει τα έργα, τις παρεμβάσεις και τις δράσεις του προηγούμενου σχεδιασμού που με επιτυχία υλοποιείται από τους ΦΟΔΣΑ και τους Δήμους με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Επίσης θα μελετήσει και θα σχεδιάσει τη νέα γενιά έργων και δράσεων για τη διαχείριση των αποβλήτων της Κρήτης.

Όλα τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν μέσα από ανοικτή διαβούλευση με τους φορείς και τη κοινωνία με στόχο να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση και η ολοκλήρωση της μελέτης εναρμόνισης του ΠΕΣΔΑΚ στο επόμενο εννιάμηνο. 

The post Επί τάπητος ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης των απορριμμάτων appeared first on Parakritika.gr.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.parakritika.gr/epi-tapitos-o-perifereiakos-schediasmos-diacheirisis-ton-aporrimmaton/ ανήκει στο ΠΑΡΑ…ΚΡΗΤΙΚΑ – Parakritika.gr .

Στείλτε το σε φίλους σας: